A jótékony projekt harc a szegénység, és az éhezés megállításáért.
RefettoRio Gastromotiva névre hallgató kezdeményezés lényege, hogy az olimpiai falu maradék alapanyagaiból egy szakácsokból álló nemzetközi csapat finom ételeket főz, amiket végül rászorulóknak szolgálnak fel.
Massimo Bottura, a három Michelin-csillagos olasz étterem, az Osteria Francescana séfje és a brazil szakács David Hertz reményeik szerint naponta 5000 étkezést tudnak biztosítani a rászorulóknak tizenegyezer fős olimpiai falu maradék élelmiszeréből.
RefettoRio Gastromotiva keretein belül olyan alapanyagokat használunk fel, amik máskülönben kárba vesznének, például gyümölcsöket, zöldségeket, vagy éppen tejternékeket – mondja Hertz.
A projekt ihletője a 2015-ös a milánói világkiállításról származik, ahol szintén szegényeknek főzött a világ minden tájáról származó 65 séf.
Forrás és fotó: Metro