Olimpia 2016 - Friss hírek

Benedek Tibor olimpiai keretet hirdetett, lesz egy nagy hiányzó

A Magyar Vízilabda Szövetség beszámolója szerint a férfiválogatott kapitánya a következő tizenhárom játékosnak adja meg a lehetőséget, hogy Rióban a magyar színeket képviselje.

Decker Attila, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Nagy Viktor, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

A névsorból kiderül, hogy négy olimpiai bajnok tagja a keretnek, Varga Dénes, Varga Dániel, Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert.

Ott van a Barcelonában világbajnoki címet szerző Decker Attila, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Nagy Viktor, Szivós Márton és Vámos Márton. A fiatal lendületet képviseli majd Manhercz Krisztián és Zalánki Gergő.

A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert nem lesz ott Rióban.

Annak ellenére, hogy az olimpiai felkészülésre meghívót kapott a kapitánytól. Igaz, akkor jelezte, ezt annak fényében teszi, hogy Madaras vállalja a munkát annak ellenére is, hogy nem biztos, hogy megy az olimpiára.

Kimarad a válogatottból Gór-Nagy Miklós is, aki a Benedek-érában meghatározó védőjátékos volt, és itthon marad Bátori Bence is, ő is világbajnok volt 2013-ban. Nem utazik a csapattal Bisztritsányi Dávid, Tóth Márton és Bedő Krisztián sem, utóbbi is vb-aranyat nyert még Barcelonában.

Természetesen nagy volt a harc a csapatba kerüléséért, ahogy korábban is mondtam, a 19-es keret minden tagjának esélye volt bekerülni a 13-ba. Úgy érzem, a most kijelölt csapat gyors, kellően ötvöződik benne a fiatalos lendület és a rutin. Lesz most egy hónapunk arra, hogy együtt készüljünk, összeszokjunk, ami azért is különösen fontos, mert nagy a korkülönbség néhány játékos között. Lesz időnk összeérni – indokolta döntését Benedek Tibor.

A férfiválogatott folytatja a felkészülést, szombaton, Miskolcon Brazíliával játszik barátságos meccset Miskolctapolcán, július 15. és 17. között pedig a Margitszigeten, a BENU-kupán vesz részt Horvátország, Grúzia és Ausztrália társaságában. Ezután lesz még egy közös belgrádi edzés a szerbekkel, Rióba pedig július 30-án utaznak a fiúk.

Az első olimpiai csoportmérkőzést augusztus 6-án, Szerbia ellen játssza a csapat, az a találkozó lesz a teljes olimpiai vízilabdatorna nyitómérkőzése.

A riói olimpiai torna programja

Férfiak, csoportmérkőzések:

Augusztus 6., szombat:

Szerbia-Magyarország – 9.00 (magyar idő szerint: 14.00)

Augusztus 8., hétfő:

Magyarország-Ausztrália – 20.50 (magyar idő szerint: augusztus 9., 1.50)

Augusztus 10., szerda:

Görögország-Magyarország – 10.20 (magyar idő szerint: 15.20)

Augusztus 12., péntek:

Magyarország-Japán – 20.50 (magyar idő szerint: augusztus 13., 1.50)

Augusztus 14., vasárnap:

Brazília-Magyarország – 20.50 (magyar idő szerint: augusztus 15., 1.50)

A férfitorna döntőjét augusztus 20-án, 17.50-től, magyar idő szerint 22.50-től rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!