Olimpia 2016 - Friss hírek

Neymar fogta magát és hazautazott

A Barcelona augusztus 21-én a Real Betisszel kezdi a Spanyol Bajnokságot és könnyen lehet, hogy legnagyobb sztárjainak egyike nem lesz ott a nyitányon.

Éppen más dolga akad. Mondjuk augusztus 20-án még javában olimpiai döntőn játszik. Neymar ugyanis bő két héttel a házigazda brazilok első csoportmérkőzése előtt – a dél-afrikaiakkal vívják augusztus 4-én Brazíliavárosban – csatlakozott hazája olimpiai keretéhez.

A Teresopolis melletti edzőközpontban elsőként orvosi tesztek vártak a 24 éves csatárra. A létesítményben előzőleg kilenc játékos vett részt a tréningeken, Neymar egyike a nemzeti együttes túlkorosainak. A nyári játékokon 23 éven aluli labdarúgók szerepelhetnek, de csapatonként három idősebb is nevezhető.

A Barcelona ásza nem vett részt a júniusi Copa Americán az Egyesült Államokban, mivel klubja csak egy nemzetközi tornára engedte el.

Az ötszörös világbajnok brazilok még nem nyertek olimpiai aranyat labdarúgásban, ezért különösen fontos nekik, hogy a lehető legerősebb csapattal álljanak ki saját közönségük előtt.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik