Olimpia 2016 - Friss hírek

Vérig sértették Usain Boltot

Usain Bolt sérüléssel bajlódott az olimpiai válogatón, így sokan azt gondolták, veszélybe került az indulása a játékokon. A világ leggyorsabb emberét azonban hazája szövetsége így is nevezte Rióra, 100-o, 200-on és a 4×100-as váltó tagjaként is rajthoz áll és triplázásra készül, csak úgy, mint 2008-ban Pekingben és 2012-ben Londonban.

Nem mindenkinek nyerte el a tetszését, hogy Bolt annak ellenére indulási jogot kapott, hogy a válogatón sérülés miatt visszalépett. A többi közt Justin Gatlin, a jamaicai nagy riválisa is nyilatkozott: az amerikai azt mondta, ez náluk biztosan nem történhetne meg. Bolt nem maradt adós a válasszal:

Először azt hittem ez csak egy vicc. Elég tiszteletlen, hogy bárki is azt hitte, meghátrálok a válogatótól. Persze jót nevettem elsőre, de csalódott is voltam, főleg Gatlin miatt. Tavaly is bizonyítottam, hogy én vagyok a legjobb

– idézi Boltot a BBC.

Usain Bolt és Justin Gatlin összecsapása volt a 2015-ös atlétikai világbajnokság fő eseménye, a két sprinter 100-on és 200-on is összecsapott. Noha a korábban doppingolás miatt eltiltott, ezért a riválisa által sokat bírált amerikai érkezett meg jobb formában Pekingbe, Bolt mindkét távon legyőzte, százon mindössze egy századdal.

Bolt egyébként pénteken megvillantotta, hogy kiheverte már a sérülését, Londonban repesztett egy 19.89-et 200-on.

Nyitókép: AFP/Ben Stansall

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik