Olimpia 2016 - Friss hírek

Ünnepi ebéddel búcsúztatták vívóinkat

Ünnepi ebéddel búcsúztatta el a riói olimpiára utazó versenyzőket és edzőiket a Magyar Vívó Szövetség – írja a hunfencing.hu.

Bízom benne, hogy az a munka, amit a vívók az elmúlt egy, vagy négy évben elvégeztek, Rióban fog beérni

-mondta beszédében Csampa Zsolt, a szövetség elnöke. A sportvezető azt is kifejtette, érzi a nyomást a sportágon, hiszen rendre azt kérdezik tőle, mennyi érmet nyernek majd a vívók.

A férfi kardozók Németországból tértek haza nemrég, azóta Telkiben végezték el az utolsó simításokat. Decsi András szerint kifejezetten hasznos volt, hogy a nemzetközi edzőtáborban kiemelkedő vívókkal készülhettek. Szilágyi Áron edzője azt is elmondta, hogy a leendő ellenfeleket akkor is figyelni kell majd, amikor másokkal vívnak, hiszen ebből sok mindent le tudnak szűrni a versenyzők.

A versenyeken az első asszó általában nehezen megy, akkor még nem igazán vagyok bemelegedve, de azután rendszerint felpörgök. Bízom benne, hogy most is belelendülök majd

-nyilatkozta Márton Anna, aki tavaly világbajnoki bronzérmes volt, idén Eb-ezüstöt nyert és sorozatban öt világkupa-, illetve GP-viadalon jutott el a legjobb nyolcig.

Az ünnepségen a szövetség köszönetet mondott a támogatóknak, akiknek a versenyzők adták át az ajándékokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik