Olimpia 2016 - Friss hírek

Meglehet, londoni olimpiai bajnokunk mégsem utazik Rióba

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Gyulai István Memorialon Pars Krisztián magát is meglepve elég gyengén muzsikált, 9. lett. Csupán 70 méter 74 centiig vetette a kalapácsát kalapácsvetésben.

Ez borzasztó” fogalmazott London olimpiai bajnoka, aki ugyan egész évben sérülésekkel küszködött, mégis arra készült, hogy Rióban megvédi bajnoki címét. A mai állapot szerint meglehet, ki sem utazik az olimpiára.

Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatója a Magyar Idők érdeklődésére azt mondta, Parsnak a nagy dobásokhoz szükséges mozgása sehogy sem akar összeállni, így

is megeshet, hogy kihagyja a riói olimpiát.

Ha most, az ob-n 73-74 méter körül dobna, az már támpontokat jelentene. Az atlétikai versenyek szerencsére a második héten lesznek Rióban, és Krisztiánnak most minden nap számít. Ha összeállna a mozgása, méterekkel javulnának az eredményei. Jelen állás szerint az olimpián 76-77 méterrel már pontszerző lehetne, és egy hatodik helyet, ha van rá esély nem hagynánk ott. Annak viszont nem lenne értelme, hogy egy olimpiai bajnok turistáskodni menjen el Rióba

– fogalmazott Spiriev, ami azt jelenti, ha hasonlóan gyenge eredményt ér el, mint a Gyulai Memoriálon, lehet, hogy nem utazik az olimpiára.

Emlékeztetőül: Pars Londonban  80,59 méteres dobással nyert, a szakértők szerint most egy 76-77 méteressel már érmes lehetne.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik