Olimpia 2016 - Friss hírek

Hosszú Katinkának még le sem szállt a gépe, de ő máris edzett egyet

Csütörtökökön, hajnali hat óra után pár perccel indult el az a gép, amely az első négy olimpikonunkat – Hosszú Katinka, Verrasztó Dávid, úszók, Hidvégi Vid, Kovács Zsófia, tornászok – repítette Rióba. Sportolóink közel húsz órás kimerítő út után, helyi idő szerint este nyolc órakor szálltak le az olimpia helyszínén.

A reptértől nagyjából negyven kilométerre lévő olimpiai faluba este tíz óra magasságában érkeztek meg. Egy-egy ilyen út, és az öt óra időeltolódás annyira megviseli az embert, hogy általában mást sem kíván, mint bezuhanni az ágyba.

Ehhez képest Hosszú Katinka jószerivel ki sem pakolt a bőröndjéből, csak felkapta az úszócuccát és férjével, edzőjével Shane Tusuppal azonnal elindult edzeni.

Mivel az edzésre kijelölt uszoda vize egyelőre jég hideg volt, ezért a magyar csapat vezetői megoldották, hogy Katinka az olimpia fő uszodájában, az Olympic Aquatics Stadiumban edzhessen.

Hogy miért volt ennyire fontos Katinkának, hogy azonnal vízbe vesse magát? Két okból. Egyrészt a fárasztó utazás után az izmokat nem árt átmozgatni. Másrészt, és ez talán még fontosabb, az olimpia úszás döntőit helyi idő szerint este tíz órakor – magyar idő szerint hajnali három óra – kezdik majd, így nem árt minél előbb hozzászoktatni az európai szervezetet a szokatlan időponthoz.

Ja, még annyit, a kép tanúsága szerint ezt a posztot az edzés után, magyar idő szerint reggel hét, helyi idő szerint éjjel kettőkor poszolta. Végül is az edzés felpörget.

Elképesztő ez a lány.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik