Olimpia 2016 - Friss hírek

A legfiatalabb, a legöregebb, a legmagasabb, a legalacsonyabb – érdekességek a magyar olimpikonokról

Jövő hét pénteken (augusztus 5.) – magyar idő szerint már szombat éjjel – a nyitóünnepséggel megkezdődik a XXXI. Nyári Olimpiai Játékok a brazíliai Rio de Janeiro városában. A népes magyar küldöttség nagy része már megérkezett az olimpiai helyszínére.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapja megosztott néhány érdekességet a magyar sportolókról. A csapat legfiatalabb tagja az úszó Késely Ajna, aki 15. születésnapját szűk egy hónappal az olimpia után, szeptember 10-én ünnepli. A rangidős nem más, mint a párbajtőröző Imre Géza, aki már a 41. életévét is betöltötte.

A küldöttség legmagasabb tagja Vámos Márton vízilabdázó és Kővágó Zoltán diszkoszvető, 204 centiméterrel. Csak egy centivel marad el tőlük a pólóválogatottból Decker Ádám és Hárai Balázs. A legalacsonyabb a 154 centis maratoni futó, Szabó Tünde, megelőzve Miskolczi Julianna sportlövőt (156 cm) és Kovács Zsófia tornászt (157 cm).

A legnagyobb súlyt stílusosan egy súlyemelő nyomja, a 150 kg-os Nagy Péter.

A csapatot hat testvérpár erősíti. Ketten a férfi pólócsapatban találhatóak, Varga Dániel és Varga Dénes, valamint Decker Ádám és Decker Attila. A birkózóknál a Lőrincz-családot képviseli két fiatalember, a londoni ezüstérmes Tamás, és az újonc Viktor.

A pólósokat ebben a tekintetben megelőzték az úszók, náluk is három-három tesó kvalifikálta magát az olimpiára. Verrasztó Evelyn és Dávid, Gyurta Dániel és Gergely, valamint Pulai Bence és Vince.

A csapat legrutinosabbjának Mohamed Aida vívó és Gádorfalvi Áron szörföző számít, mindketten sorozatban a hatodik olimpiájukon vesznek részt, ezzel beérik a rekorder, hétszeres olimpia bajnok Gerevich Aladárt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik