Olimpia 2016 - Friss hírek

Itt az ország, ahol tévés szavazás dönt az olimpiai zászlóvivőről

A brazil olimpiai bizottság úgy látszik mindenből show-t csinál. Most speciel a zászlóvivő személyének kiválasztásából. Ők nem mérlegelne, ki a legeredményesebb, ki vett részt a legtöbb olimpián, ki a minden szempontból legalkalmasabb a feladatra. Fogták magukat és ezt a kérdést inkább rábízták a tévénézőkre.

Brazíliában ugyanis tévés szavazás döntött arról, ki vigye a nemzeti zászlót az olimpia pénteki megnyitóján. A végeredmény is meglehetősen furcsa. Eshetett volna a választás olyan népszerű sztárokra, mint például Peking olimpiai bajnok úszója, César Cielo Filho (50 gyors), esetleg Sheilla Castróra, aki 2008-ban és 2012 ben is aranyat nyert a női röplabda válogatott tagjaként, vagy éppen a legnagyobb csillag, a labdarúgó válogatottból Neymar, de nem.

Olimpiai megnyitó

A megnyitót a Maracana Stadionban rendezik pénteken, azaz magyar idő szerint szombaton hajnalban 0.15 órakor.

Az augusztus 21-ig tartó játékokon több mint 10 ezer sportoló küzd 306 versenyszámban.

A végeredmény Carlos Arthur Nuzman, a Brazil Olimpiai Bizottság elnöke hirdette ki. Az öttusázó Yane Marques viszi a házigazda brazilok zászlóját.

A 32 esztendős Marques négy éve, Londonban bronzérmet nyert a női versenyben, s most is a győzelemre esélyesek között tartják számon.

Kérem, úgy látszik Brazíliáig kell mennie az öttusának, hogy visszanyerje hanyatlóban lévő népszerűségét!

 

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!