Olimpia 2016 - Friss hírek

Hat politikust, fejenként átlag 700 ezer forintból utaztatunk a riói olimpiára

A költségeket a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) állja – tudta meg a Blikk.

A “szerencsések turisták” közé tartozik Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Simicskó István honvédelmi miniszter, Szene­czey Balázs főpolgármester-helyettes, továbbá három államtitkár is, köztük Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár is, aki tizenkét éjszakával a leghosszabb ideig lesz távol munkájától.

Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök plusz egy-egy fővel utazik az ötkarikás játékokra. Előbbi a megnyitón, utóbbi a záróünnepségen képviseli hazánkat.

Görög Ibolya protokollszakértő a Blikk kérdésére reagálva elmondta vezetőink minden bizonnyal chartergéppel, különjárattal mennek Rióba. Őket a protokoll szerint a magyar állam utaztatja és biztonsági okokból minden bizonnyal a riói magyar nagykövetségen laknak majd.

Figyelembe véve azt a tényt, hogy Budapest pályázik a 2024-es olimpiai játékokra és annak sikere érdekében nem árt a legmagasabb szinten képviselni az országot, jelen esetben semmi kivetnivalót nem látunk az átlagosnál több politikus utaztatásában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik