Olimpia 2016 - Friss hírek

Rio 2016: eléggé ráijesztettek a vízilabdás lányokra

A női és férfi vízilabdázók Bauruban edzőtáboroznak és előbbiek a házigazdák legjobbjaival meccseltek egyet. Na ja, Bíró Attila tanítványai ráérnek. Míg a fiúk szombaton a legnagyobb esélyes és rivális Szerbia ellen kezdenek, addig a lányok csak hat nap múlva szállnak vízbe Kína ellen.

Mint kiderült, a házigazdák azért jöttek, hogy megszorítsák az Európa-bajnokot. Végül is sikerült nekik. Így az felkészülési meccs azt bizonyította, senki sem szabad lebecsülni.

A harmadik negyed végén 4–4-et mutatott az eredményjelző, aminek kvázi mi örülhettünk, lévén a brazilok csúnyán ránk ijesztettek, amikor 2-0-lal elhúztak az elsőben. A hátrányt csak harmadikra sikerült lefaragni.

A záró negyedben aztán potyogtak a gólok és 9–7-re (2–0, 1–2, 1–2, 3–5) nyertek a mieink. Megjegyzendő, első csoportellenfelünk Kína két góllal kikapott néhány napja Sao Paulóban egy hasonlóan barátságosnak vét meccsen a házigazdák legjobbjai ellen…

Áldom az eszemet, hogy leszerveztük ezt a mérkőzést! Edzőmeccsnek indult, de aztán a kezdés előtt kiderült, hivatalos lesz, két brazil bíróval. De jó volt ez így, mert mellétették a körítést, nagyobb lett a felelősség. A kezdéstől eltekintve – amikor is kaptunk két leventególt, elöl pedig nem sikerült semmi – elégedett vagyok, még akkor is, ha az eredmény szorosnak tűnik. A tanúságokat le kell szűrni, mindenki ellen keményen oda kell tennie magát a csapatnak, még a brazilok is okozhatnak az olimpián meglepetést. Persze reméljük, nem nekünk. Annak örülök, hogy pont azok segítették győzelemhez a csapatot, akiktől egy ideje jobb formát várok, így Czigány Dóri, Szücs Gabi és Csabai Dóri. Meg kell becsülni ezt a győzelmet is – nem véletlen, hogy a minap Kínát is legyőzték a hazaiak –, de természetesen tudjuk, ennél több kell

–  értékelt Bíró Attila a waterpolo.hu-n.

Női vízilabda, felkészülési mérkőzés, eredmény:

Magyarország – Brazília 9-7
Gólszerzők: Czigány Dóra 5, Szücs Gabriella 2, Antal Dóra, Csabai Dóra

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik