Olimpia 2016 - Friss hírek

A futball hazájában úgy tűnik, pangani fognak a stadionok

A pénteken kezdődő Rio de Janeiró-i olimpiára körülbelül 1,3 millió belépőjegy még mindig vevőre vár. Ennek majd a fele a labdarúgó mérkőzéseké.

Leginkább azokra a találkozókra nem fogynak a jegyek, amelyeket Riótól távol játszanak – összesen még mintegy 500 ezer jegyet nem adtak el a nyitóünnepség előtt két nappal.

Megjegyezzük, a női torna szerdán már elkezdődött és jóindulattal erős negyed ház volt például a Svédország – Dél-Afrika meccsen (1.0), de még a házigazdák találkozóján, a Brazília-Kínán (3-0) sem volt telt ház.

A szervezők szerdai közleménye szerint a mintegy 6,1 millió belépőből eddig nagyjából 4,8 milliót adtak el, de az érdeklődés elmarad az előző nyári ötkarikás játékokhoz képest. A megmaradt jegyekhez az érdeklődők a rio2016.com oldalon juthatnak hozzá.

Az előző, londoni olimpia kezdete előtt egy hónappal a jegyek több mint 80 százaléka (megközelítőleg 7 millió darab) már gazdára talált, és végül 8 milliónál is többet adtak el. A 2008-as pekingi játékokat megelőzően mintegy 6,8 millió belépőt, végül pedig a jegyek több mint 95 százalékát vették meg a szurkolók.

A riói szervezőbizottság szerint a kosárlabda-mérkőzések és az úszóversenyek iránt nagy az érdeklődés.

A belépőkhöz 2015 eleje óta lehet hozzájutni, a visszafogott érdeklődést a többi között a brazil gazdaság válságával és zikajárvány miatti aggodalmakkal indokolják. A szervezők eredetileg nagyjából 7,5 millió jegy eladásával számoltak, később 6 millióra módosították becslésüket.

A jegybevétel a költségvetés fontos része, ugyanis a város mintegy 12 milliárd dollárt költött a rendezésre.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik