Olimpia 2016 - Friss hírek

Kajak-ügy: nyugi, Tótka-Molnár nagyon jó formában van

Két napja bukott ki, hogy a K-2 200 méteren olimpiai indulási jogot szerző Horváth Bencét és Szomolányi Mátét úgynevezett atipikus doppingoláson érték a Magyar Antidopping Csoport ellenőrei. A két kajakos szervezetében növekedési hormont találtak mindannyiszor. Ez tiltólistás szer.

Bár a hormon szintje nem érte el a doppingvétséghez szükséges mértéket, a Magyar Kajak-kenu Szövetség mégis precedens értékű döntést hozott, ennek ellenére visszavette az olimpiai indulási jogukat.

Mivel az olimpiai nevezési határidő július 18-án lejárt, így a Magyar Olimpiai Bizottság és a szövetség a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséghez kérvényt nyújtott be annak érdekében, hogy a két versenyző helyett  Molnár Péter és Tótka Sándor (Képünkön) indulhasson a riói olimpián.

A két nemzetközi szervezet csütörtökön jelentette be, zöld utat biztosít a cseréhez. Molnár Péter egy, a facebookra feltöltött videóban mesélt érzéseiről.

Molnár elmondta, Tótka végig edzett, ő pedig ugyan leállt, de csak az evezéssel, lévén a konditermet elég sűrűn látogatta, meg kerékpározott is. Remek formában érzik magukat és óriási lelki többletet jelet nekik az, hogy kijutottak az olimpiára.

Amikor Molnár éjszaka megkapta a hírt, nem tudta eldönteni, hogy ébren van, vagy álmodik. Nem hitt a fülének. Óriási felszabadultságot érez, és hatalmas motivációt.

Eldőlt az is, Molnár Péter megy K-1 200-ban.

Tótka Sándor is megszólalt. Elmondta, hétfőn kezdték el újra teljes erőbedobással az edzéseket. Három hétig nem ültek együtt, de igazából olyan ez, mint amikor egy régi szerelmespár újra egymásra talál. Pillanatok alatt összecsiszolódtak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik