Olimpia 2016 - Friss hírek

Hosszú Katinka majdnem világcsúcsot úszott 400 vegyesen

Hosszú Katinka kedvenc számában, 400 méter vegyesen a ötödik, egyben legerősebb előfutamban úszott, egy másik magyarral, Jakabos Zsuzsannával.

Katinka már az első hossz után fel testhosszal vezetett a mezőny előtt, 100 méternél Shimizu és Belmonte García feljött rá, de háton megint ellépett a többiektől az Iron Lady.

A táv felénél több mint két másodperc haladt a világcsúcs részidőn belül.  Ötven méterrel a vége előtt is Ye Shiwen időeredménye előtt haladt, végül nem jött össze a rekord. Sebaj, majd a döntőben.

Értelemszerűen a legjobb idővel került be a fináléba, Jakabos összesítésben a 13. lett, így a nyolcas döntőbe nem került be.

És ami még történt

Magyar idő szerint szombat kora este az úszók is a medencébe ugrottak, megkezdődtek ugyanis az előfutamok. Az első szám a férfi 400 méteres vegyesúszás volt. A mieinket Gyurta Gergely és Verrasztó Dávid képviselte.

Mindketten a harmadik futamba kaptak besorolást. Verrasztó a harmadik és az ötödik között haladt, Gyurta pedig a hatodik volt. Előbbi a hetedik (4:15.04), utóbbi a hatodik lett (4:14.81), így egyikük sem jutott döntőbe. Gyurta a 11., Verrasztó a 12. lett összetettben.

Mit mondjak?… Négy évig ment minden, ma, itt nem működött. Nem tudom megmondani, mit rontottam el, nem éreztem úgy előtte, hogy különösebben feszült lennék. Viszont hiába fordultam harmadiknak a gyorsra, éreztem, hogy ez ma sehogyan sem megy. Még dühös sem vagyok most magamra, mert tényleg nem tudom, mi ment el. Most még nem. Sajnálom

– nyilatkozta Verrasztó a MÚSZ Facebook-oldalának.

A női 100 méteres pillangóúszás negyedik ( harmadik legerősebb) futamában úszott Szilágyi Liliána. A fiatal úszó 57.70-es időeredménnyel a harmadik lett, összesítésben pedig a tizedik legjobb idővel jutott az elődöntőbe.

Tizenhat századra az egyéni legjobbamtól rögtön elsőre (ami az országos csúcs) – ez egészen nagyszerű! Végig próbáltam Vollmerrel menni, nagy példaképem ő, óriási élmény volt vele úszni. Diktálta a ritmust, próbáltam tartani, persze, előttem ment, így kaptam a hullámokat, de nem baj, ez így volt jó, ahogy volt. Mivel mindig az első úszás a legnehezebb, nagyon örülök, hogy ez így sikerült, és már nagyon várom az estét! Én éjszakai bagoly vagyok, azaz kifejezetten jó, hogy ennyire későn lehet versenyezni

– értékelt Szilágyi.

400 méter gyorson Bernek Péter 21., míg a másik magyar induló, Kis Gergő 38. lett az előfutamban, így egyikük sem jutott a nyolcas döntőbe.

Kétszázötvenig azt éreztem, minden stimmel, onnan viszont szétestem, és most nem tudom megmondani, miért… (Nagy) Petiéket sajnálom, nagyon jól felkészítettek, én legalábbis így éreztem. Minden rendben volt, a pihenés rész is, éreztem magamban az erőt, de kétszáz ötven után eltört valami, kiestem a ritmusból. Meg kell fejtenünk, miért nem tudom ötvenesbe áthozni azt, ami rövidpályán annyira jól megy. És nagyon azon vagyok, hogy holnapra összekapjam magam. Ígérem, menni fog

– mondta a csalódott Bernek.

Gyurta Dániel holtversenyben a hatodik lett a 100 méteres mellúszás negyedik futamában. Összesítésben a 16. lett holtversenyben, így szétúszás dönt arról, hogy bekerül-e az elődöntőbe. Adam Peaty a saját világcsúcsát döntötte meg.

 

 

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik