Olimpia 2016 - Friss hírek

Hosszú újra a medencében, pályán Babos is – a vasárnapi program

A magyar szempontból parádés első versenynap után nincs megállás, vasárnap kora délutántól egészen hétfő hajnalig ismét az olimpiáé lesz a főszerep. Nézzük, mely magyar versenyzőkért szoríthatunk a mai nap.

Már délután két órakor érdemes lesz leülni a televízió elé (valamint honlapunkat olvasni), mert Egri Viktória és Tobai-Sike Renáta a sportlövők 10 méteres légpisztoly versenyszámának selejtezőjében lesz érdekelt.

Őket követi az asztaliteniszező Pattantyús Ádám, aki a sikerrel megvívott első kör után a kiírás szerint délután négy órától játszik a katari Li Pinggel. A pingpongosok versenyében még két honfitársunkért szoríthatunk, az egyiptomi versenyzőt kiejtő Lovas Petra az észak-koreai Ri Myoung Sunnal, míg a szintén továbbjutó Póta Georgina a Hong Kong-i Doo Hoi Kem ellen mérkőzik. Lovas összecsapása 18.30, Pótáé pedig 23.00 magasságában kezdődik.

Kovács Zsófia a női tornászok mezőnyében először az ötödik selejtezőcsoportba kapott besorolást, majd áttették a másodikba a viadal honlapja szerint, így ha nem lesz újabb változás, a 16.30-kor kezdődő programban mutathatja be gyakorlatát.

Két női teniszezőnk is pályára lép vasárnap Rióban. Egyesben Babos Tímea ellenfele a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitova lesz. A program szerint a remek formában lévő magyar játékos a kettes pálya második mérkőzést játssza, rögtön a Ferrer-Istomin férfi találkozó után. A spanyol és az üzbég teniszező meccse 16 órakor veszi kezdetét.

Babos párosban Jani Réka Luca oldalán a román Mitu, Olaru duóval kezd a nyitókörben. Erre az összecsapásra a kilences pályán kerül sor, ahol ez lesz majd a negyedik találkozó. Pontos kezdési időpont nincs, az szinte biztos, hogy valamikor az éjszaka folyamán játszhatnak.

A úszó előfutamok 18 órakor kezdődnek, rögtön Hosszú Katinkával 100 háton, de medencébe ugrik Bernek Péter és Kozma Dominik 200 gyorson (18.22), Balog Gábor 100 háton (19.19.), Kapás Boglárka és Késely Ajna 400 gyorson (19.39), valamint a férfi 4×100 méteres gyorsváltó (20.11)

A úszódöntőket az éjszaka folyamán, 3 órától rendezik.

Az ökölvívók 69 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében Bacskai Balázs 23.15 körül lép szorítóba a francia Souleymane Diop Cissokho ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik