Olimpia 2016 - Friss hírek

Rio 2016: az Iron Lady 100 háton negyedik idővel suhant tovább

Egyelőre ujjgyakorlat

A szombaton 400 méter vegyesen megszerzett olimpiai aranyérem után nincs megállás, elkezdődtek Hosszú Katinka újabb feladatai, vasárnap magyar idő szerint 6 óra után nem sokkal a 100 méteres hátúszásban állt rajthoz.

Nem okozott neki gondot a középdöntőbe kerülés, az 5. futamban indult, amit a dél-afrikai Emily Seebhom nyert meg, Hosszú a harmadik lett 59:13-mal.

Összesítésben a negyedik helyen ment tovább a középdöntőbe. A legjobb idő az amerikai Kathleen Bakeré, 58:84. Az Iron Lady így nyilatkozott a futama után:

Az volt a lényeg, hogy bekerüljek, de ez most nem esett jól, hiszen tegnap fél négy volt már, mire ágyba kerültem. Ez a szám is ugyanolyan fontos számomra mint a többi. Azt hittem, ha meglesz az arany, akkor nem fogok tudni aludni, ennek ellenére inkább nyugodtságot éreztem, és jól aludtam.

Bernek nem, Kozma talán

200 gyorson a férfiaknál két magyar versenyzőért izgulhattunk. Bernek Péter, aki szombaton a 400 méteres gyorsúszásban nem jutott a döntőbe, most mindenképp előbb a középdöntőbe, a 16 közé akart kerülni.

Ennek érdekében kopaszra is nyírta a fejét, ahogyan a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldala kiemelte – hátha ez segít. Nos, a harmadik futamban csobbant, nem sikerült jól a próbálkozás, a nyolcadik helyen zárt, 1.49:73-mal.

MTI Fotó: Kovács Tamás
MTI Fotó: Kovács Tamás

Kozma Dominik viszont odacsapott, 1:46:68-cal negyedik lett a futamában. De még két erős futam hátravolt, és világsztárok mentek benne. Végül Sun Yangé lett a legjobb idő, Kozma Dominik a 12. idővel ment tovább a középdöntőbe.

Kicsit elrontottam a végét, egy fél másodperc még biztosan volt benne, de így is a legjobbamat úsztam. Annyira belassult ritmusban úsztam, hogy egy picit még bele is ragadtam. Reméljük, hogy este ezen még tudok gyorsítani. Egész jól éreztem magam a vízben, meglátjuk, hogy mit tudok még. Most még lesz egy 100 gyors a váltóval első emberként, amivel levezetek.

Ezt nyilatkozta Kozma a futama után, ahogyan az MTI írja, Bernek egyébként a 37. helyen zárt.

100 mellen egyéni csúcs az indulónktól

Sztankovics Anna a 100 méteres mellúszásban volt érdekelt, 1.08:09-et úszott, amivel megjavította egyéni legjobbját, ugyanakkor a 24. helyen végzett. A legjobb időt Lillia King úszta az Egyesólt Államokból, az utolsó pillanatban a riói olimpiára zöld utat kapó orosz Julija Jefimova lett a második.

Balog Gábor 100 méteres hátúszásban 54:48-cal futamában a hatodik lett, ez nem volt túl jó előjel arra vonatkozóan, sikerül-e a középdöntőbe kerülés, és ez végül nem is sikerült.

KAPÁS Boglárka futamáról itt lehet olvasni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!