Olimpia 2016 - Friss hírek

Benedek Tibor: Még nem történt baj

Az akadozó támadójáték és koncentrációhiány a hajrában. Na meg a sűrű mezőny. Ebben látják az újabb döntetlen okait a vízilabda-válogatottnál.

A magyar férfi vízilabda-válogatott nem titkoltan aranyéremért utazott az olimpiára, a játékosok az utazás előtt szinte mind azt nyilatkozták, csak azzal lennének elégedettek. Az első mérkőzésen, Szerbia ellen másodpercek választották el Benedek Tibor együttesét a győzelemtől (12-12 lett), és hétfőn, Ausztrália ellen is döntetlent játszott a csapat, most 9-9 lett a végeredmény.

A szövetségi kapitány szerint nagyon kiegyensúlyozott most az olimpiai torna, gyakorlatilag bárki meg tud lepni bárkit. Úgyhogy szerinte még nincs vészhelyzet, de azért érthetően nem örült annak, hogy ezúttal is elmaradt a vízilabda.

Csalódásként élem meg az újabb döntetlent, de túl vagyunk rajta és megyünk tovább. Nem történt még baj, annyira összesűrűsödött a mezőny, és olyan eredmények születnek, hogy az a legfontosabb, végig kiegyensúlyozottak tudjunk maradni.

Ma a támadójátékunk sajnos nem volt olyan meggyőző, nagyon jól játszotta az ellenfél a szoros emberfogást, ezért lassan tudtunk felérni. Jóval hatékonyabbnak kell lennünk és akkor fogunk tudni még javulni” – mondta a kapitány.

Az ezúttal két gólt szerző Vámos Márton is letörten nyilatkozott, de már előre tekint:

mindenkit le kell verni mostantól, aki szembe jön.

„Mi uraltuk az egész mérkőzést, ennek ellenére egy iksz sikerült csak. A támadásunk hol működött, hol nem, voltak szakaszok, amikor beleakadoztunk, de a bőrünkön éreztük, hogy szorost fognak. Nincs okunk elkeseredni, van két pontunk a csoportban, innentől kezdve mindent meg kell nyerni. Ez az olimpia nagyon kiélezett és apróságokon fog múlni az olimpiai arany.”

Erdélyi Balázs szerint támadásban kell feljavulni és megjegyezte, jobban kell koncentrálni a végjátékban. A szerbek és most az ausztrálok ellen is a hajrában hullajtott el pontokat a magyar válogatott.

„Azért volt nehéz ez a meccs, mert a végén nem lőttük be azt a plusz gólt, cserébe kaptunk egyet. Figyelni kell jobban a végén a jövőben. Támadásban mindenképpen tudunk jobban játszani, a védelmünk nem volt rossz, szóval összességében nem volt rossz.”

A magyar pólóválogatott legközelebb szerdán játszik, akkor a szintén kemény ellenfélnek számító görögök következnek a sorban. A hellének a japánokat úgy verték 8-7-re, hogy az utolsó negyedet 4-0-ra hozták (!), illetve a magyar-ausztrál előtt 9-9-es döntetlent játszottak Szerbiával. Az a találkozó sem lesz egy sétagalopp, ráadásul ahogy az eredményekből is látszik, nagyon szoros az állás az A csoportban. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik