Olimpia 2016 - Friss hírek

Erdei Zsolt mint mindig, most is nagyon őszinte volt

Bacskai Balázs nagy álma vált valóra azzal, hogy kijutott az olimpiára, de Rióban csak egy meccs jutott neki. A magyar ökölvívót a 69 kilogrammos súlycsoportban összesorsolták azzal a francia Souleymane Diop Cissokhóval, aki korábban már több alkalommal is legyőzte őt. A gall bokszoló ezúttal is fölényben volt, és bár Bacskai bátran kezdett, egyhangú pontozással kikapott. Csalódottan nyilatkozott a vereség után:

Szorítón belül igazából azt éreztem, hogy pocsék az egész teljesítményem, mivel amit elterveztünk bunyót, amit rá szerettem volna erőltetni, azt az első másodperctől kezdve nem tudtam megcsinálni.

Sajnos a balegyenesek sem sikerültek, azzal akartam a kötélre felterelni, hogy aztán kombinációkkal letámadjam. Ez nem sikerült, top formában volt, jól felkészült belőlem ismét. Az ő akarata érvényesült, utána pedig csak idegesebb voltam. Több hülyeséget csináltam, amit ő szépen kihasznált” – értékelt Bacskai.

Edzője, a Sydneyben olimpiai bronzérmes, a profik közt cirkáló és félnehézsúlyban is világbajnok Erdei Zsolt egyértelművé tette:

Cissokho egyszerűen jobb volt.

„Benji megtette, amit meglehetett, egyszerűen nem tudott fellazulni ehhez a franciához. Nagyon akart győzni, ettől görcsös volt. Mondtam neki, mit kéne csinálni, ebből szinte semmit nem tudott megvalósítani. De ez nem az ő hibája, az ellenfele piszok jó bokszoló volt.

Lehet ezért otthon megköveznek, de ezt a fiút nem tudja megverni. A mumusa

– mondta Madár.

Hétfőn a másik magyar ökölvívó, Harcsa Zoltán lép szorítóba a 75 kilogrammosok mezőnyében, első ellenfele a türkmén Arslanbek Acsilov lesz.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik