Olimpia 2016 - Friss hírek

Ungvári: Ezt meg kell emésszem, nem tudom hova tenni az ötödik helyet

Ungvári Miklós a negyeddöntőben elszenvedett veresége után vigaszágon kiharcolta magának a jogot, hogy bronzéremért csatázhasson a riói olimpián a 73 kilogrammosok mezőnyében. Az ellenfele a belga Dirk van Tichelt volt, és bár a 35 éves magyar dzsúdósnak volt egy biztató akciója a csata első felében, riválisa végül kihasználta egy hibáját és iponnal nyert.

Nem gondolom, hogy bárki is így képzel el az olimpián egy éremért zajló meccset.

Már este viszketett az orrom és a szemem, nem tudom, hogy ez okozott-e bosszúságot. Az elveszített harmadik hely az biztosan. Kicsit kihagytam fejben és pont az erősségem, a földharcban meg tudott lepni. Nem tudom, hogy hagyhattam ott ilyen bután a karomat” – mondta Ungvári a vegyes zónában.

Megköszönte edzőinek, Katics Lászlónak és Bíró Tamásnak a felkészülést. Elárulta, voltak súrlódások az elmúlt hetekben, hónapokban és elnézést kért, amiért nem jött össze az érem.

És hogy mik voltak ezek a súrlódások?

Ő edzéspárti volt, bennem volt sokszor, hogy kicsit fáradt vagyok. Bíztam benne, hogy majd fel tudom szívni magam az olimpiára.

Picit fáradtan érkeztem ide, de szerencsére elegendő volt ez a pár nap, hogy kipihenjem magam. Hogy eljutottam idáig a negyedik olimpiámon abban a Kovács Antiék is sokat segítettek. Ez az eredmény nem csak nekem csalódás, hanem mindenkinek, aki úgy érezte, hogy benne van az érem.”

Azt mondta, jó állapotba került, mentálisan és fizikálisan is felszívta magát, és a formaidőzítés is elég jól kijött.

„Lehettem volna egy kicsit élesebb, de ez nem csak rám volt jellemző, hanem az egész olimpiára, korábban is olyan emberek tilitoliztak és estek ki, akitől érmet vártak. Lehetett volna bennem több egy kicsit.”

A jövőjét firtató kérdésre azt mondta, még korai lenne arról beszélni, meg fel kell dolgoznia a történéseket. A jövő évi, budapesti világbajnokságon azért szeretne ott lenni.

Most egy kell egy fél év pihenő, aztán meglátjuk. Meg kell még emésszem, nem tudom hova tenni ezt az ötödik helyet.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik