Olimpia 2016 - Friss hírek

Imre Géza azt sem tudta, hogyan fogja meg a pengét, aztán csak bejutott az elődöntőbe

Imre Géza fantasztikus formában vív a riói olimpián, így bejutott a legjobb négy közé a magyar párbajtőröző. A negyeddöntőben az észt Nikolai Novosjolovot verte, eleinte szoros volt a küzdelem, de 7-7 után már nem volt kérdés, hogy a magyar sportoló jut tovább. Az észt ugyanakkor rendesen ráijesztett Imrére.

„Örülök, ha kívülről simának tűnt, belülről nem volt ilyen egyszerű. Egy kétszeres világbajnokkal találkoztam, borzasztó fizikumú, az elején egyszer-kétszer megütötte a pengémet, akkor úgy éreztem nagy baj van.

Nem az volt a kérdés, hogyan fogok tust adni, hanem az, hogy fogom a pengét egyáltalán megfogni.

Szerencsére volt egy-két jó tusom, amiket akár a szerencsések közé is lehet sorolni. Aztán később elmehetett az önbizalma, megtaláltam az ellenszerét, nem adtam neki pengét és ott hadakozott magával” – mondta Imre Géza a vegyes zónában.

Eléggé elfáradt a negyeddöntő során, úgyhogy azt mondta, jól jön majd neki a pihenő. Ráadásul a vállát is ki kell egy kicsit lazítani és ki is száradt, úgyhogy a folyadékpótlás az első. Ami az elődöntőt illeti, ott a franciák négyszeres világbajnok párbajtőrözője, Gauthier Grumier következik.

Imre Gézának vannak róla jó emlékei, például a 2015-ös világbajnoki döntő, amikor legyőzte őt.

„Sok szoros emlékem is van, legutoljára a vb-n találkoztunk, akkor sikerült egy-egy tussal megvernem egyéiben és csapatban is. Ez persze nem jelenti azt, hogy ez most is „sima” lesz, nagyon nehéz asszóra számítok. Ebben az évben borzasztó jó formában van, vezeti a világranglistát, nem lesz egyszerű ellene.”

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik