Olimpia 2016 - Friss hírek

Vitorlázás: Érdi Mária bravúros sikere

A 18 éves Érdi  Mária rajt-cél győzelmet aratott a 46 perces futam során a 36 fős mezőnyben, folyamatosan növelve előnyét a londoni olimpiai bajnok kínai Hszü Li-csiával szemben. Bravúros teljesítményét a negyedik futamban is folytatta, akkor ötödikként zárt. Ezzel összetettben feljött a kilencedik helyre – a tíz futam után az első tíz mehet a dupla szorzós éremfutamba.

A finndingisek első futamában az Eb-ezüstérmes Berecz Zsombor jól kezdett, kilencedik lett, a következő futamból azonban korai rajt miatt kizárták három másik vitorlázóval együtt. Így a 17. helyen áll.

Az Érdihez hasonlóan korosztályos világ- és Európa-bajnok Vadnai Benjámin a 21., majd a 22. helyen ért célba Laser Standardben, s a 22. összesítésben.

A szörfösöknél Cholnoky Sára 19., azután kétszer 24. helyet ment, ezzel a 22. a rangsorban.

A hatodik olimpiáján induló Gádorfalvi Áron a 25., majd 20. és 21. helyen végzett a Dicsőség Jachtkikötőben, a 27. helyről várhatja a folytatást.

Szerdán Finndingiben és Laserben rendeznek versenyeket, a szörfösökre pihenő vár. Elkezdődnek a 470-esek és a vegyespárosokat felvonultató Nacra hajóosztály küzdelmei is, ezekben a magyarok nem érdekeltek.

(MTI)

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik