Olimpia 2016 - Friss hírek

Az olimpiai rendezők eldöntötték: lefagyasztanak mindenkit

Sok rossz hírt lehetett hallani Rióról az olimpia előtt, de egy olyan dolog nehezíti meg az emberek életét a helyszíneken, amire előzetesen senki sem gondolt.

Rio de Janeiróban most épp tél van, ami annyit tesz, hogy még esténként is kellemes, 24 fok van. Ehhez képest az újságírók és a már tapasztaltabb szurkolók (akik több napra is kijöttek/kijönnek) napok óta pulóvert és kabátot hordanak magukkal. Hogy miért? Mert egyszerűen szükség van rá.

A fedett helyeken.

Valamilyen oknál fogva a rendezők úgy döntöttek, hogy csutkára nyomatják a légkondit mindenhol. A sajtósátrakban, a sajtótájékoztatók helyszínén, a csarnokokban. Sőt, a buszokon is.
Nem egy helyen 16-17 fokos a hőmérséklet,
és persze kilehet bírni, sőt, sokan ugyanúgy pólóban flangálnak, azért elgondolkodtató, hogy ennek mégis mi értelme van. Állítólag az, hogy ha maxon megy, akkor a legtakarékosabb.

A sportolókat sem kímélik.

Hosszú Katinkáék például a 400 vegyes után a medencéből kiszállva, vizes hajjal ültek az újságírók elé. A légkondi a fejük felett, ment is ezerrel, Mireia Belmonte Garcia pár székkel odébb is ült teljesen bebugyolálva. Vagy amikor Rafael Nadal, miután megizzadt a tűző napon az első meccse után, akkor is egy gyakorlatilag fagyasztóvá hűtött helységben kellett nyilatkoznia.

Az utóbbi hetekben, hónapokban a fagyasztás és az olimpia a korábban levett doppingminták kapcsán kerülhetett egy mondatba. A brazilok azonban nem kivételeznek: inkább lefagyasztanak mindent és mindenkit.

A rendezők a szerdai rossz idő hatására egyelőre megkímélnek minket a fagyos állapotoktól, de ki tudja meddig lesz ez így.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik