Olimpia 2016 - Friss hírek

Régi mumusa a román vezetőbíró a magyar kardozónak

A riói olimpia férfi kardversenyen, a nyolcaddöntőbe jutásért vívott asszóban Decsi Tamás kikapott az oroszok négyszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes sportolójától, Nyikolaj Kovaljovtól. A 33 éves magyar vívó remekül kezdett, vezetett 4-0-ra az elején, és bár riválisa is feljavult, a vezetőbíró, Marius Florea sem Decsinek kedvezett az ítéleteivel.

Szerettem volna győzni és úgy éreztem, hogy jól is ment a vívás. Sajnos nem mindig értettünk egyet a román zsűrielnökkel. Igazából ő nekem egy régi mumusom, nem is az ellenfél, hanem maga a bíró. Valószínűleg nem kedvel engem. Igyekeztem ezt kizárni, próbáltam csak az asszóra koncentrálni

– mondta Decsi a vegyes zónában és egy fordulópontról is beszélt:

„4-0 után volt egy fordító találat, ami azért sokkolja az embert, még ha fel is van rá készülve. Kicsit olyan, mint amikor pókerben nagyon erős lappal bukik valaki. Itt is hasonlóan van. Ne felejtsük el azért, hogy Kovaljov egy sokszoros világbajnok egyéniben és csapatban is, az előző olimpián pedig bronzérmes volt, szóval nagyon jó kardvívó, akit nem könnyű megverni semmilyen körülmények között sem. Még, ha nincs tévedés akkor sem, de így meg szinte lehetetlen.”

A véégn beszélgettek kicsit orosz riválisával, adódott a kérdés, hogy mit mondott.

Az egyik találatot visszaadta nekem, amiről ő is tudta, hogy nagyon becsalták a javára. Mondtam neki oké, de mi van a másik öttel? De nem várhatom el az ellenféltől, hogy egyet is visszaadjon, ez fair volt tőle.

A címvédő Szilágyi Áron közben sikerrel vette ezt a fordulót, így ő érdekelt lesz a nyolcaddöntőben. A továbbjutásért a fehérorosz Aliakszandr Bujkeviccsel mérkőzik.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik