Olimpia 2016 - Friss hírek

Rio 2016: Kenderesi Tamás barátnője nem jutott tovább

Háton kezdtek a mieink

A férfi 200 méteres hátúszás során volt először érdekelt magyar versenyző a szerdai riói úszóprogramban, méghozzá Telegdy Ádám és Földházi Dávid.

Először Telegdy próbálkozott a második előfutamban, 50 méternél a hetedik helyen haladt, de aztán próbált erősíteni. Ez nem sikerült igazán, hatodik lett a futamában, 1:59.09-cel idővel ért be, ez majdnem két másodperccel volt rosszabb eddigi egyéni legjobbjától, a 19. helyre volt elég.

Földházi Dávidnak jóval nagyobb esélyei voltak, ennek megfelelően 50 méteren negyedikként haladt, igaz, 100-nál nagyon visszacsúszott, igaz, a mezőny együtt ment, nagyon. 1:59.69 lett a vége, ezzel hatodik lett, összesítésben a 22. helyen zárt.

Jöttek mellen a lányok

Sztankovics Anna és Sebestyén Dalma próbálkozott 200 mellen, előbbinek volt először jelenése, 2:27.97-tel a hetedik lett a második előfutamban. Sebestyén Dalma – aki az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás barátnője – 2:27.94-et ment, futamában a hatodik lett. Összesítésben a 19. lett, Sztankovics a 20. lett, egyikőjük sem jutott tovább a középdöntőbe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik