Olimpia 2016 - Friss hírek

Hatodik lett a 4×200 méteres női gyorsváltó

A csütörtök hajnali úszódöntők során csupán a 4×200 méteres gyorsváltóért szoríthattunk, akik az ötödik legjobb idővel kerültek be a nap utolsó döntőjébe. A finálét a Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna, Kapás Boglárka összetételű négyes vívta ki. Egy változás mégis történt, Verrasztó helyett Jakabos Zsuzsanna kapott helyet a csapatban.

Az idén Európa-bajnoki címet szerző váltó a kettes pályáról indult, Jakabos 50 méternél még a harmadik helyen fordult, innen viszont folyamatosan visszacsúszott, a nyolcadik helyen váltotta őt a mindössze 15 éves Késely.

A fiatal tehetség sem tudta közelebb hozni a csapatot, a mieink a japánokkal küzdöttek a hetedik helyért. Japánt sikerült megelőzni, így a hetedik helyen állt a váltó, amikor Kapás a medencébe ugrott.

Kapás feljebb kapaszkodni nem tudott, de az ázsiaiakat sikerült lehagyni, ráadásul a hatodik oroszokra is sikerült megérkeznünk.Az utolsó emberünk a Rióban már három aranyat szerző Hosszú volt, aki nagy hajrával behozta Magyarországot a hatodik helyre.

A győzelmet az Egyesült Államok szerezte meg Ausztrália és Kanada előtt.

Igyekeztem az elején egy picit lemaradni, hogy a hullámok ne zavarjanak, de talán éppen ez volt a baj, mert a végén nagyon elmentek

– nyilatkozta Jakabos Zsuzsanna.

Késely Ajna úgy fogalmazott: 1:58-as időt úszott, ami “így a végére nem rossz, de mi jobbra vágytunk az edzőmmel”. Hozzátette: mindent megtett a váltójuk, és nagyon szép eredménynek tartja a hatodik helyet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik