Olimpia 2016 - Friss hírek

Arizonai bíróság: Hosszú Katinkának bírnia kell a „véleményeket”

Hosszú Katinka immáron háromszoros olimpiai bajnokként kénytelen szembenézni az egyik amerikai bíróság első fokú ítéletével, melyben elutasítják a rágalmazás gyanújával indított keresetét egy újságíróval szemben.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla 2015 májusában: a Swimming World Magazine kanadai újságírója, Casey Barrett felvetette annak gyanúját, hogy a magyar úszó nem megengedett eszközökkel éri el sikereit.

A cikk megjelenése után pár hónappal, egészen pontosan novemberben Hosszú Katinka rágalmazás miatt pert indított az újságíró ellen, méghozzá egy arizonai bíróságon.

Az Index most kiszúrta, hogy ezt a keresetet elutasították első fokon, mondván Casey Barrett csak a véleményét fogalmazta meg, ezt hosszasan egyértelművé is tette, nem tényeket állapított meg. Éppen ezért nem áll meg Hosszú Katinka vádja.

A sajtó-, és véleménynyilvánítás szabadságát korlátozná a bíróság szerint az, ha ilyesfajta mondatokat nem lehetne megfogalmazni.

Hosszú Katinka fellebbezhet az ítélet ellen.

Egyébként a riói olimpia során is megfogalmaztak a tengerentúlon ilyen-olyan vádakat, de ahogyan indexes kollégáink felvetették, Michael Phelpsre vagy Katie Ledeckyre ezek az elmélkedések nem tértek ki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik