Olimpia 2016 - Friss hírek

Ha megtudja, kivel reklámozzuk a budapesti olimpiát, csak annyit mond majd: ez király

“Nemrég érkeztem, csütörtökön az úszásra tudtam ellátogatni, pénteken pedig az ökölvívócsarnokban voltam először, ahol ugyan nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy szerettük volna, de már eddig is fantasztikus sikereket értünk el, s el kell mondjam, hogy bárhova megyek, bárkivel találkozom, hihetetlen tisztelettel beszélnek velünk, elismerve a nagyszerű eredményeket”  – mondta az MTI-nek Habsburg György, aki azért van Rióban, hogy a budapesti olimpia pályázatot népszerűsítse. 

Csengtu, 2010. szeptember 3. Marosi Ádám, a csengtui (Chengdu) öttusa-világbajnokságon a férfi versenyben bronzérmes magyar csapat tagja beszélget Habsburg Györggyel és feleségével Eilika von Oldenburggal a verseny eredményhirdetése után. MTI Fotó: Gyuricza Róbert
Itt nem Rióban van Habsburg György, hanem egy öttusa-világbajnokságon Marosi Ádámmal. MTI Fotó: Gyuricza Róbert

 “Természetesen a Budapest 2024 miatt vagyok itt, próbálom a kapcsolataimat kihasználni, hogy népszerűsítsem ezt az ötletet”

Habsburg György az olimpia végéig Rióban kampányol majd a magyar kandidálásért, s mint mondta, szeretne minél több sporteseményre eljutni, ám ez nagyban függ az egyéb, a lobbizással összefüggő programjainak alakulásától. “Kell népszerűsíteni a pályázatot, mert nagyon erős ellenfelekkel kell megküzdeni a rendezésért” – jegyezte meg, de hozzá tette, hogy “nagyon reális” esélyt lát a magyar kandidálás sikerére.

“Komoly versenytársak vannak, de mindent meg kell próbálni. Ahogy édesapám (Habsburg Ottó) mondta mindig, aki nem lő, nem talál” – fogalmazott. “Budapest mellett szól, hogy Magyarország a sportban óriási sikereket ért el a történelem során, s még nem rendezett olimpiát” – mondta Habsburg György, akinek a családja óriási sikereket ért el a történelem során.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!