Olimpia 2016 - Friss hírek

Négy éremmel zártuk a szombat hajnalt

Négy éremmel zárták sportolóink a hetedik versenynapot a riói olimpián. Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás döntőjében állt rajtkőre. Az Iron Lady a legjobb idővel jutott be a fináléba, ennek megfelelően a négyes pályán úszhatott.

A legjobb reakcióideje Hosszúnak volt a rajtnál, 25 méternél már ő vezetett, 50 méternél világcsúcsrészidőn belül fordult. A második 50 méteren már fél testhossz előnnyel vezetett, majd ez egy egészre bővült.

Az utolsó 50-en felúszott mellette Maya Dirado, aki hat századdal megverte a hajrában, így három aranyérem után ezüstöt nyert Hosszú Katinka.

Ezt követően Cseh László a 100 méteres pillangóúszás döntőjében volt érdekelt. A 30 éves magyar úszó, aki összesítésben a második legjobb idővel jutott a fináléba.

Cseh László a hatos pályán versenyzett, közepesen rajtolt, majd féltávnál a negyedik helyen fordult. A második 50 méteren Joseph Schooling vezetett, aki meg is nyerte a döntőt. Cseh László a második helyen végzett, 51:14-et úszott, ugyanúgy, ahogy Michael Phelps és Chad le Clos is.

Kapás Boglárka országos csúccsal jutott be a 800 méteres gyorsúszás döntőjébe. A négyszeres Európa-bajnok magyar úszó összesítésben a második legjobb idővel kvalifikálta magát, így az amerikai Katie Ledecky mellett úszott az ötös pályán.

Kapásé volt a legjobb reakcióidő a rajtnál, de 50 méternél a nyolcadik helyen fordult, Katie Ledecky ekkor már egy testhosszal vezetett. 200 méternél már a negyedik helyen fordult a 23 éves magyar úszó.

Féltávnál 4:07:57-es idővel fordult és már a második helyen állt Kapás Boglárka. Jazmin Carlin tempózott ekkor a harmadik helyen, úgyhogy nem engedhetett ki a magyar úszónő.

600 méternél a második helyen úszott Kapás, Carlin viszont csak nem akart leszakadni. A brit versenyző az utolsó százon a második helyre jött fel, Kapás Boglárka a harmadik helyen csapott célba. Katie Ledecky világcsúccsal nyerte meg a finálét.

Márton Anita a női súlylökés fináléjában volt érdekelt. 17.60-as lökéssel kezdett a magyar atléta, majd 18.72-t teljesített a második sorozatban.

A harmadikban 19 méter 39 centimétert lökött, majd ennél egy centiméterrel kisebbett, így négy sorozat után bronzérmes helyen állt. Az ötödik próbálkozás 19.10 lett, majd a hatodikra 19 méter 87 centiméteres új magyar csúcsot lökött.

A kínai versenyző nem tudott nagyobbat dobni nála, így Márton Anita a harmadik helyen végzett a súlylökés döntőjében.

A magyar sportolók így négy éremmel zárták a hetedik versenynapot a riói olimpián.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik