Olimpia 2016 - Friss hírek

Rióban a birkózó Hírességek Csarnokába iktatták a magyar legendát

Magyar idő szerint szombatra virradóra Rio de Janeiróban, a Nemzetközi Birkózó Szövetség által kialakított “birkózóházban” beiktatták a magyar birkózás 76 éves élő legendáját, Varga Jánost a sportági Hírességek Csarnokába.

Az ünnepelt a brazíliai ceremónián egészségügyi okok miatt nem lehetett jelen, az orvosai nem javasolták a hosszú utat, helyette a Magyar Birkózó Szövetség két vezetője, Bacsa Péter ügyvezető alelnök és Farkas Tibor főtitkár vette át az elismerést. A díjazotthoz az olimpia után hazai környezetben ünnepélyes keretek között jut majd el az elismerés.

Varga János az 1968-as mexikói olimpia bajnoka, kétszeres vb-arany-, ezüst- és bronzérmes, kétszeres Eb-győztes, s van egy Eb-második helye is.

Rajta kívül kötöttfogásban díjazták a szovjet (orosz) Anatolij Koleszovot, a kubai Hector Miliánt, a román Stefan Rusut, szabadfogásban a grúz David Gobedzsisvilit, a koreai Jang-szun Pakot, posztumusz az amerikai Dave Schulzot, a nőknél a norvég Ine Barlie-t és a kanadai Martine Dugrenier-t avatták be, az érdemrendet pedig a német sporttudós, Harald Tünnemann kapta.

Az alábbi két videón Varga János beszél pályafutásáról – miután 2015-ben a Nemzet Sportolójának választották.

A nyitóképen Bacsa Péter és Farkas Tibor látható Nenad Laloviccsal, a nemzetközi szövetség szerb elnökével

(Fotó: Magyar Birkózó Szövetség/Martin Gábor)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik