Olimpia 2016 - Friss hírek

Bácsi Péter a bronzéremért birkózhat

A dán Mark Overgaard Madsennel meccselt Bácsi Péter az elődöntőben a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában a riói olimpián.

Egy perc után Madsen volt egy kicsit aktívabb, 1:30-nál pedig már leküldték a földre Bácsit, de a magyar világbajnok ezt gyönyörűen kivédekezte.

3 perc után komolyabb akció nem volt, csak hatalmas gyűrés. A második 3 perc elején Bácsi passzivitása miatt kapott egy pontot a dán, de akciót nem tudtak csinálni Péteren. Sajnos Bácsi sem tudott,

egy intéssel végül Madsen jutott a döntőbe. 

Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya a mérkőzés után elmondta,

a dán ötszörös világbajnoki érmes, nem egy utolsó, futottak még kategória, tavaly is második volt a vb-n. Nagyon kellemetlen stílusú birkózó. Azt kell, hogy mondjam, az intések jogosak voltak, állásból el tudta adni jobban, hogy ő akar birkózni. Állásból ő nem nagyon szokott akciót csinálni, az intésekre megy. Nagyon jól védekezett lentről is, nagyon jól birkózott. Abban bíztunk, hogy Péter meg tudja emelni, de azt is kivédekezte, sajnos így a döntő elúszott.

Bácsi a hivatalos program szerint 22:32-kor birkózik a bronzéremért.

Bácsi Péter magabiztos versenyzéssel jutott el eddig.

A negyeddöntőben az azeri Ervin Mursaliyev volt az ellenfél. 20 másodperc után az azeri menekülése miatt előnybe került a 33 éves magyar birkózó. Válldobással próbálkozott Bácsi, mellyel újabb két pontot szerzett.

Két perc után ismét figyelmeztették Mursaliyevet, így Bácsi támadhatott barterhelyzetből, el is dotba ellenfelét, így 5-0-ra vezetett az első három perc után.

A magyar versenyzőt figyelmeztette a bíró, majd barterhelyzetből próbálkozhatott a Mursaliyev. Jól védekezett Bácsi, így az azeri sem tudott érvényes akciót végrehajtani ellene. A magyar birkózó 5-0-s győzelmet aratott, így bejutott az elődöntőbe.

(kiemelt kép: mti)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik