Olimpia 2016 - Friss hírek

Imre Gézáék bejutottak a legjobb négy közé

Vasárnap délután férfi párbajtőr csapatunk is megkezdte szereplését a riói olimpián. Egyéniben Imre Géza szerepelt a fináléban, de kikapott a dél-koreai Sangyoung Parktól.

A magyar csapat Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András összeállításban állt fel a dél-koreai csapat ellen. Utóbbi vívó kezdett a mieinknél, rögtön az olimpiai bajnok ellen. A koreai szerezte az első két pontot, majd Rédli szépített és egyenlített is, így 2-2-vel zárult az első asszó.

A másodikban Imre Géza lépett pástra Jinsun Jung ellen. 20 másodperc után meg is szerezte az első pontot a magyar vívó, majd együttessel lett 4-3. 7-4 után zsinórban három pontot szerzett a koreai, majd ismét Imre Géza villant, így 10-8-ra vezettünk a második asszó után.

Boczkó Gábor és Kyoungdoo Park több, mint egy percig nem találták el egymást, így a bíró véget vetett a küzdelemnek, jöhetett az olimpiai döntő visszavágója öt tusban. Park kezdett egy gyors flash támadással, majd egyenlített is, 10-10. Ezt követően Imre Géza villant, majd két együttessel lett 13-13. 18-18 után a koreai szerzett vezetést, majd 20-18-ra megnyerte az asszót.

Rédli András Park csuklóját találta el, majd ki is egyenlített. A koreai szerzett még egy pontot, így 21-20-nál fejeződött be az ötödik asszó. Boczkó Gábor következett Jung ellen, ezúttal támadott is a magyar vívó, így ismét egyenlő volt az eredmény. Ezt követően kétszer is lábra szúrt a koreai, majd Boczkó szépített, de 27-23-ra ismét Jung húzott el.

Fel volt adva a lecke Imre Gézának, de ő nem rettent meg a feladattól, 28-27-nél már az egyenlítésért támadhatott. 30-30-nál ez sikerült is, majd egy együttes következett. Végül 32-32-es állásról folytathatta Boczkó Gábor az olimpiai bajnok ellen. Egy perc után gyors pontváltást jegyezhettünk fel, majd a magyar vívó villant, így 35-33-ra vezettünk egy perccel az utolsó előtti asszó vége előtt. 35-34-es magyar vezetésnél következhetett az utolsó asszó Rédlivel és Junggal.

Rédli 40 másodperc elteltével hajtott végre érvényes akciót, majd egy perc után már három tussal vezettünk. Szépített a koreai, majd ismét Rédli villant, ezzel 38-35-re vezettünk másfél perccel a vége előtt. 40-38-ra feljött Jung, majd Rédli szúrta meg közelről. 25 másodperccel a vége előtt három tussal vezettünk, 15 másodperccel a vége előtt, feljött egyre a koreai. Ezt követően 44-41-re elhúzott a magyar vívó, majd egy együttessel megszerezte a győzelmet a magyar csapatnak, mely így bejutott a legjobb négy közé, ahol a franciák ellen kell helytállniuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik