Olimpia 2016 - Friss hírek

Zöld víz: a műugró Kormos Villőnek remek a humorérzéke

Többször írtunk róla, hogy általános meglepetésre bezöldült a műugrók riói olimpiai versenymedencéje, majd aztán a vízilabdázók játéktere is.

Szombaton aztán nagy nehezen kiderült, hogy mi az oka a látványos, egyben időzítését és helyszínét tekintve is megdöbbentő jelenségnek.

Egy hete az egyik alvállalkozó 80 liter hidrogén-peroxidot öntött a műugró- és a vízilabda-medencékbe, ám a szervezők erről csak akkor szereztek tudomást, amikor bekövetkezett a baj.  A hidrogén-peroxid semlegesítette a klórt a vízben, ami következtében algák jelentek meg a medencében.

A hidrogén-peroxid használata az uszodák tisztításának egy módja, de nem lehet klórral kombinálni. Bár nem kérdezett meg minket az alvállalkozónk, mielőtt cselekedett volna, az ő hibája a mi hibánk is.

Ezt Gustavo Nascimento, az olimpia létesítményigazgatója mondta, aki hozzátette, 10 órás procedúra végén cserélik majd ki a vizet.

Eközben Kormos Villő, aki 10 méteres toronyugrásban augusztus 17-én mutatkozik be, vicces bejegyzéssel jelentkezett Facebook-oldalán. Ebben azt írja, sikeresen megérkezett Rióba, és nagyon divatosnak érzi magát, mert sikerült a medencéhez öltöznie.

A kommentekben hozzáteszi, a víz íze még rosszabb, és nem sokat lehet látni a medencében sem.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik