Olimpia 2016 - Friss hírek

Egy orosz atléta mégis versenyezhet Rióban

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elfogadta Darja Klisina fellebbezését, így a távolugró lesz az egyetlen orosz atléta, aki – versenyez a riói olimpián.

A sportoló hitelt érdemlően igazolta, hogy versenyeken és azokon kívül is alávetette magát a doppingellenőrzéseknek, Oroszországon kívül

– írta indoklásában a CAS, amely hozzátette, minden érintettet értesített a döntésről.

A Reuters brit hírügynökség szombaton számolt be arról, hogy egy magát megnevezni nem kívánó, de az ügyet közelről ismerő forrás elmondta: új bizonyítékok kerültek elő az úgynevezett McLaren-jelentéssel kapcsolatban, amelyek Klisinát is érintik.

Július 18-án hozták nyilvánosságra Richard McLarennek, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fővizsgálójának a 2014-es szocsi téli olimpiáról készített jelentését, amely államilag irányított doppingolással vádolta Oroszországot. A korábban – tavaly ősszel – kirobbant orosz doppingbotrány következményeként a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kitiltotta az összes orosz atlétát az olimpiáról, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pedig elutasította a 68 érintett fellebbezését, s az akkor döntés szerint közülük egyedül Klisina indulhatott volna semlegesként Rióban.

A női távolugrás selejtezőjét kedden rendezik Rióban.

(MTI)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!