Olimpia 2016 - Friss hírek

Kajak-kenu: szomorú nap, egyetlen egység jutott a döntőbe

Douchev-Janics kiesett, a Szabó Gabriella-Kozák Danuta páros 500 méteren bejutott a fináléba.

Vasbányai Henrik a harmadik helyen végzett a férfi C-1 1000 méteres versenyének középfutamában, de összesítésben csak a kilencedik legjobb időt futotta, így a B-döntőben állhat rajthoz. Szintén a B-finálé vár Kopasz Bálintra, aki a kajak egyes 1000 méteres középfutamában az ötödik lett.

Douchev-Janics Natasa a negyedik helyen végzett a női 200 méteres kajak középdöntőjében, összesítésben azonban csak a 10. legjobb időt érte el, így ő sem jutott a döntőbe.

A Győr háromszoros olimpiai bajnok kajakosa, aki négy éve, Londonban bronzérmes volt a sprintszámban, ezúttal nem jött el jól a rajttól, és nem is tudott igazán felpörögni, hiába küzdött, csak negyedikként futott be az azeri Inna Oszipenko Rodomszka, a francia Sarah Guyot és sógornője, fivére felesége, a szlovén Spela Ponomarenko Janic mögött.

Az volt a terv, hogy bolyban maradjak, s mindent megtegyek a továbbjutásért. Ezt csináltam, elfogyott az erőm a végén, nem tudom miért, jól éreztem közben magam.”

– nyilatkozott könnyeivel küszködve Douchev-Janics Natasa.

Ha megnézzük, nálam volt négy erős név, abból én voltam a negyedik… Megpróbálok egy jó pályát menni holnap.”

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta duó futamgyőztesként egyből bekerült a keddi fináléba, annak ellenére, hogy Kozák Danuta bélfertőzéssel küzd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik