Olimpia 2016 - Friss hírek

Lőrincz Viktor a bronzéremért folytathatja

Az orosz Davit Chakvetadze  volt az ellenfele Lőrincz Viktornak a riói elődöntőben.

Az Európa-bajnoki és kétszeres világbajnoki bronzérmes magyar versenyző most magassági előnyben volt, szemben az előző mérkőzésével, amikor az üzbég jóval erőteljesebb testalkatú volt.

A fürgeség sem hátrány persze birkózásban, az orosz ebben bízhatott. A második percben védekezésre kényszerült Lőrincz, de megoldotta, hogy aztán a harmadik percben forduljon a kocka, igaz, nem sikerült élni a lehetőséggel.

A második menet 0-0-ról indult tehát, de 41 másodperc után megintették a magyart (0-1), ráadásul kétszer is megemelte az orosz a mi fiunkat, 6-0-ra nőtt ez a kis előny az orosznak. És ez már nagy előny volt.

Nem is sikerült innen a visszakapaszkodás, az éremben még bízhatunk. 

Korábban:

Örmény és indiai ellenfelet győzött le a 86 kilogrammosok között Lőrincz Viktor, így jutott a legjobb nyolc közé.

A harmadik ellenfele is borzasztóan erős volt, az üzbég Rustam Assakalov, aki amerikai ellenfelet győzött le.

Az örményt 3-0-ra, az indiait technikai fölénnyel verte Lőrincz, nagy önbizalommal jöhetett tehát ki a harmadik meccsére az Ázsia-bajnok ellen, aki egyébként jóval magasabb volt nála.

A második percben kritikus helyzetben volt Lőrincz, de nagyszerűen védekezte ki a helyzetet, Assakalov nem tudta megemelni. 0-0 volt az állás a szünetben.

Aztán jött egy pörgetés a magyartól, 2-0, két perccel a vége előtt.

Meg kellett tartani az előnyt, ezt nem segítette, hogy megintették Lőrinczet (2-1), aki így térdelő állásba kényszerült. De kibírta, a vb-ezüstérmest legyőzve bekerült a legjobb négy közé.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik