Olimpia 2016 - Friss hírek

Shane Tusup: Egyszer majd szeretném megosztani a gyerekeinkkel, mit ért el az anyukájuk

Úgy gondoltam, hogy az a kemény munka, amit az elmúlt négy évben végeztünk, végre meghozta az eredményt

– mondta Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzője az M4 Sportnak.

Majd azzal folytatta, hogy már az első napon, a 400 vegyesen nyert arannyal valóra vált az álmuk. Tusup boldogan mesélt arról, hogyan állt össze most Katinka emberfeletti teljesítménye.

Tusup elmondta, folyamatosan tesztelték Katinka teljesítményét az úszó fejlődése érdekében, ennek pedig nagyon fontos része volt az a sok verseny, amin részt vett.

Ezek a versenyek kimozdították az edzések egyhangúságából, és újra élvezni kezdte a sportot.

Tusup szerint az olimpián 90 százalékban a mentális felkészültség számít, csak 10 százalékban a fizikai.

Katinka teljesítménye a három aranyérmével hihetetlen. Ilyen talán csak az ő veleszületett tehetségével érhető el.

Az úszó edzője szerint a sport arról szól, hogy minden nap felülmúlod a tegnapi teljesítményedet, és lásd, milyen sokat léptél előre. Szerinte a felfogással, amit teremtettek, nem csak a hazai sportot tudják majd segíteni, hanem egyfajta társadalmi hatást is tudnak majd teremteni. Tusup mosolyogva hozzáteszi, büszkén képviseli Magyarországot.

Katinkáról azt mondja,

ő életem szerelme és egyben a legjobb barátom, ő a mindenem. Ha úgy döntene, hogy egy másik edzővel folytatná, én abban is támogatnám.

Azért azt hozzáteszi, ha ketten külön-külön értük volna el mindezt, az nem lenne ugyanaz, mint így, hogy mindezt együtt csinálták.

Egyszer majd szeretném megosztani a gyerekeinkkel, hogy mit ért el az anyukájuk.

A gyerekvállalás még azért Tusup szerint egy kicsit odébb van, de azt mondja, ez majd akkor jön, amikor erre Katinka készen áll. Egy kikötése van, hogy amikor abba szeretné hagyni az úszást, akkor legyen abban száz százalékig biztos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik