Olimpia 2016 - Friss hírek

Kozák Danuta nem hitte el, hogy ők nyertek

Pazar versenyen, szoros hajrá (51 ezredmásodperc döntött!) után lett olimpiai bajnok a Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros K-2 500 méteren, Rióban. A magyar sportolók a célba érkezés után alig akarták elhinni, hogy megnyerték a döntőt.

„Két napja arról beszélünk, hogy az utolsó 20 méteren fog eldőlni minden, így felkészültünk rá. Feltámadtak a hajrára a német lányok, de sikerült az utolsó métereken visszavernünk. Rengeteg erőt adott, hogy Danutával ültünk egy hajóban, nem lehet elképzelni, hogy milyen bizalom van közöttünk. Tényleg szorosnak tűnt, én láttam, hogy nyertünk, de volt már olyan, hogy a verseny után megváltoztatták az eredményt. Még mindig felfoghatatlan” – mondta Szabó Gabriella az M4 Sportnak.

Kozák Danuta a napokban bélfertőzéssel küzdött, emiatt nem érezte magát százszázalékosnak.

„Kemény volt a tegnapelőtt éjszaka, most ki tudtam magam aludni, de ez még mindig nem a 100 százalékos Danuta. Megérte ennyit edzeni az évben, hogy még így is tudtam menni és Gabit tolni, az ő lelke, az ő csapása vitt be minket. Tényleg nem hittem el, annyira jöttek a németek, azt hittem, hogy veszítettünk. Gabi kiáltott egyet, azt hittem azért, mert másodikak vagyunk. Hátulról nem láttam semmit.”

Ez már a hatodik magyar arany volt, korábban Hosszú Katinka (háromszor), Szász Emese és Szilágyi Áron állhatott a dobogó tetejére.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik