Olimpia 2016 - Friss hírek

Ma nem a birkózóink napja van, de még nincs minden veszve

Kiss Balázs a selejtezőben az ukrán Timcsenkót verte először 3:0-ra úgy, hogy ellenfelét parterhelyzetbe küldték, ő meg köszönte szépen és megpörgette riválisát, amiért két pontot kapott (2:0). A második három percben a szlovák mérkőzésvezető újra megintette az ukránt, így Kiss már 3:0-ra vezetett, újabb értékelhető akció híján ez is maradt a vége.

Kiss Balázs 15.48 órától a svéd Fredik Schönnel küzdött a nyolcaddöntőben és ez már nem ment ilyen simán. Sőt. Jól indult jól a találkozó, Kiss indította az első akciót és 2:0-ra vezetett, de alig telt el másfél perc és már 5:2-re módosult az állás, nem ide.

Kiss Balázs próbálkozott becsülettel a fordítással, de a továbbiakban akciót már nem sikerült végigvinnie a svéd ellenfelével szemben, csak egy intésponttal gazdagodott, így 3:5-ös vereség lett a vége.

Kiss Balázs, akárcsak Lőrincz Tamás nem jutott a legjobb nyolc közé, így nincs automatikus vigaszág. Két birkózónk abban bízhat, hogy a koreai birkózó, illetve a svéd Schön is bejut a fináléba, mert akkor vigaszágon van még esély akár az éremszerzésre is. Ehhez mondjuk elég nagy szerencse kellene, különösen a svéd esetében, de a remény hal meg utoljára.

BIRKÓZÁS, KÖTÖTTFOGÁS, 98 KG

Selejtező: Kiss Balázs–Dmitrij Timcsenko (Ukrajna) 3:0
Nyolcaddöntő: Kiss Balázs–Fredrik Schön (Svédország) 3:5

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik