Olimpia 2016 - Friss hírek

Kajak-kenu: Négyből három magyar hajó bejutott a fináléba

A reggeli menetrendhez hasonlóan, a délután elődöntőket is a Ceiner Benjámin és Hufnágel Tibor kettős kezdte K-2 1000 méteren. A rajt most jobban sikerült, mint délelőtt, a táv feléig tartani tudták a második helyet Ausztrália mögött. Végül a célba az olasz páros ért be másodikként, de a magyar duó így is megszerezte a harmadik helyet, ezzel biztosították helyüket a holnap délelőtti A-döntőbe.

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hajdu Jonatán C-1 200 méteren rettenetesen nehéz futamba került. A négyszeres junior világbajnok rajtja jól sikerült, ennek ellenére futamában végül negyedik lett. Sajnos az időeredménye sem volt elég az A-döntőhöz, összesítésben a 11. legjobb idővel indul holnap a 9. helyért.

A Molnár Péter, Tótka Sándor K-2 200 méteren a második futamba kerültek. Világbajnok duónk végig egy harmad hajóhosszal vezetett így egy magabiztos futamgyőzelem után,  a összesítésben a harmadik helyen zárva indulhatnak a csütörtöki döntőben az aranyért.

Utoljára a háromszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta állt rajthoz 500 méteren. A rajt után azonnal az élre állt, 250 méternél már fél hajóhosszal volt a mezőny előtt. Előnyét végig megtartva nyerte a futamot, így minden esélye megvan arra, hogy – sporttörténelmet írva – megvédje bajnoki címét.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik