Olimpia 2016 - Friss hírek

A dán kézisek megcsinálták azt, ami 32 éve sikerült nekik legutóbb

Dánia férfi kézilabda-válogatottja helyi idő szerint szerdán 37-30-ra legyőzte Szlovéniát a riói olimpia negyeddöntőjében. Az északiaknál Lasse Svan és Mikkel Hansen is 8-8 gólig jutott, ezzel sikerült kompenzálni azt, hogy a kapusok pocsék napot fogtak ki, ketten összesen hét védést mutattak be – Niklas Landin Jacobsen például tíz lövésből egyet sem tudott hárítani.

A dánok kétszer nyertek már Európa-bajnokságot, több érmük is van vb-ken és Eb-ken egyaránt, az olimpián azonban még adós a jó szerepléssel a csapat. Olyannyira, hogy az eddigi legjobb szereplésük egy negyedik hely volt.

Még 1984-ben, Los Angelesben, akkor jártak legutóbb a legjobb négy között.

Utána zsinórban öt olimpiáról maradtak le, Pekingben tértek vissza a játékokra, hetedik lettek akkor. Londonban egyet előre léptek, akkor a hatodikak voltak. Most a döntőért azokkal a lengyelekkel meccselnek, akiknél a korábbi magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev ül a kispadon.

A másik ágon a házigazda brazilokat elpáholó, végső győzelemre is nagy eséllyel pályázó franciák és a Katart kiütő németek találkoznak. (Fotó: AFP/Javier Soriano)

Eredmények – olimpia, férfi kézilabda, negyeddöntők

Dánia – Szlovénia 37-30 (16-13)

Brazília – Franciaország 27-34 (16-16)

Németország – Katar 34-22 (16-12)

Lengyelország – Horvátország 30-27 (18-14)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik