Olimpia 2016 - Friss hírek

Két amerikai úszót nem enged haza a brazil rendőrség

A brazil rendőrség nem engedte elutazni Rióból Gunnar Bentz és Jack Conger amerikai úszókat, akiket állításuk szerint együtt raboltak ki a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte-val még vasárnap hajnalban.

A hatszoros olimpiai bajnok Lochte-t és csapattársait elmondásuk szerint akkor rabolták ki, amikor taxival tartottak vissza egy buliból az Olimpiai Faluba. Állítják, elvették a pénzüket és a személyes tárgyaikat, de nem sérültek meg a támadáskor.

A Daily Mail közben feltett a youtube-ra egy belső biztonsági kamerának tűnő felvételt, ahol az látszik, amikor az olimpikonon hajnalban megérkeznek a faluba. Ezen nem úgy néznek ki, mint akiket éppen kiraboltak.

A brazil lapok azt írják, az úszók vallomása homályos, egyes részletekre nincs bizonyítékuk, például azt sem tudták megmondani milyen márkájú és milyen színű autóban utaztak. A brazil rendőrség jelenleg még a taxit és a sofőrt is keresi.

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) helyi idő szerint szerda éjjel jelentette be, hogy Bentz és Conger nem szállhatott fel a hazafelé tartó repülőgépre, mert kihallgatják őket a rablásról.

Szerda délután a brazil bíróság arról adott tájékoztatást, hogy elrendelték amerikai úszók útlevelének bevonását addig, amíg nem tesznek vallomást az esetről. Rendőrségi forrásokból származó információk szerint ugyanakkor Lochte már elhagyta Riót, de például Jimmy Feigenről olyan sajtóértesülések láttak napvilágot, hogy még mindig az olimpia helyszínén van. Az ő tartózkodási helye is ismeretlen.

Az USOC közlése szerint szerdán rendőrök érkeztek az Olimpiai Faluba, hogy összegyűjtsék a sportolók útlevelét, de azt az információt kapták, hogy az úszócsapat kiköltözött a szálláshelyéről és biztonsági okokból nem adtak tájékoztatást hollétükről.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik