Olimpia 2016 - Friss hírek

Simázott a férfi vízilabda-válogatott Brazília ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel szenvedett vereséget Montenegró ellen, így nem jutott be a fináléba a riói olimpián. A mieink csütörtökön a brazilok ellen szálltak medencébe, az új cél az ötödik hely megszerzése, ehhez először a házigazdákat kell megvernünk.

Az elveszített negyeddöntő után Szivós Márton bejelentette: nem szerepel többé a magyar válogatottban. Benedek Tibor szövetségi kapitány magára vállalta a felelősséget a vereség után.

Az első két percben nem született gól, Nagy Viktor magabiztosan hárította az első brazil lövést. Erdélyi Balázs szerzett vezetést a mieinknek, éles szögből talált a brazilok kapujába. Nem sokkal később Varga Dénes védekezett nagyszerűen, majd gólt is szerzett, így már két góllal vezettünk a negyed felénél. Adrian Baches révén szépítettek a brazilok, majd Decker Ádám szerzett szerencsés gólt. A negyed hajrájában Erdélyi Balázs lőtte a mieink negyedik gólját.

Vámos Márton óriási góljával indult a második negyed, majd Varga Dániel bombázott a kapuba emberelőnyből, így már 6-1-re vezettünk. A negyed derekán Szivós Márton talált be közelről, majd kettős emberelőnybe kerültek a brazilok, de nem sikerült gólt szerezniük. A másik oldalon Manhercz Krisztián bombázott a kapufára. A mieink 7-1-es vezetésénél ért véget az első félidő.

Két magyar góllal indult a harmadik negyed, majd Baches szépített a másik oldalon. Ötmétereshez jutottak a brazilok, de Adrian Baches kihagyta csakúgy, mint nem sokkal később Manhercz Krisztián a túloldalon. Felipe Perrone lőtte a brazilok harmadik gólját, majd Hárai Balázs használt ki villámgyorsan egy emberelőnyös szituációt. Öt másodperccel a harmadik negyed vége előtt Kis Gábor szerzett gólt emberelőnyből.

Az utolsó negyed elején Nagy Viktor védett magabiztosan egy középre érkező lövést, majd további két hárítást is bemutatott. A másik kapu előtt Zalánki Gergő szerezte meg a mieink 12. gólját. A mérkőzés hajrájában Varga Dénes ütötte a kapuba a testvérétől kapott labdát, így a magyar csapat 13-4-re győzte le Brazíliát és az ötödik helyért szállhat medencébe.

Férfi vízilabda, az 5-8. helyért, végeredmény:

Magyarország – Brazília 13-4 (4-1, 3-0, 4-3, 2-0)

I. negyed

1-4. perc: A ráúszásnál a mieink hozták el a labdát, így mi vezethetjük az első támadást. Gólt nem sikerült szereznünk, az első brazil lövést hárította Nagy Viktor. Erdélyi Balázs szerzett vezetést a magyar válogatottnak, éles szögből lőtt a hálóba. Varga Dénes nagyszerűen blokkolt, így Nagy Viktornak nem kellett védenie, majd Varga Dénes a második gólunkat is megszerezte.

5-8. perc: Zalánki Gergő próbálkozott a támadóidő lejárta előtt, de védett a brazil kapus. Nagy Viktor nagyot védett, de a kipattanónál már tehetetlen volt, Adrian Baches szépített. Decker Ádám szerencsés góljával ismét kettővel vezetünk. Emberelőnybe kerültek a házigazdák, de nem sikerült gólt szerezniük, mert Nagy Viktor bravúros védést mutatott be. Erdélyi Balázs szerezte a mieink negyedik gólját, egy nagyszerű Kis Gábor-passz után.

II. negyed

1-4. perc: A második negyedben is mi vezethetjük az első támadást, melyből Vámos Márton szerzett újabb magyar gólt, majd Josip Vrlic találta teliba a kapufát a másik oldalon. Varga Dániel emberelőnyből bombázott a kapuba, ezzel már 6-1 ide. Varga Dénes lőtt kapura messziről, Slobodan Soro ezúttal a helyén volt.

5-8. perc: Szivós Márton is feliratkozott a gólszerzők közé, közelről lőtt a bal alsóba. Kettős emberelőnyt is sikerült kivédekeznünk, nincs meg a második brazil gól. Manhercz Krisztián éles szögből forgácsolta szét a kapufát. Varga Dénes lövését védte Soro, így 7-1-es magyar vezetéssel ért véget az első félidő.

III. negyed

1-4. perc: Erdélyi Balázs már a negyedik gólját lőtte, ezt is kiszorított helyzetből érte el. A másik oldalon Adrian Baches szépített, majd Hosnyánszki Norbert lövését védte Soro.

5-8. perc: Ötméteres lőhettek a brazilok, Adrian Baches azonban kihagyta a büntetőt, Nagy Viktor védett. A másik oldalon Manhercz Krisztián is kihagyott egy ötméterest. Felipe Perrone lőtte a brazilok harmadik gólját. Hárai Balázs villámgyorsan használt ki egy emberelőnyös szituációt. Nem sokkal később Jonas Crivella talált a kapuba. Öt másodperccel a harmadik negyed vége előtt Kis Gábor szerzett gólt emberelőnyből.

IV. negyed

1-4. perc: Zalánki Gergő révén elhoztuk a labdát a ráúszásnál. Nagy Viktor védett magabiztosan egy középre érkező lövést. Soro is bemutatott egy védést a másik kapunál, majd Zalánki Gergő szerezte meg a mieink 12. gólját.

5-8. perc: Franco lövését védte Nagy Viktor, majd Kis Gábor találta telibe a kapufát, majd Varga Dénes lőtt a felsőlécre. Varga Dénes úszott be középre, és a kapuba ütötte a testvérétől kapott labdát. A magyar válogatott így 13-4-es győzelmet aratott Brazília ellen, így az ötödik helyért játszhat majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik