Olimpia 2016 - Friss hírek

Kozák Danuta: Szerintem az a normális, ha az ember kihajtja magát

Kozák Danuta fantasztikus versenyzéssel védte meg a címét a női kajak egyesek 500 méteres versenyében. Féltávnál gyújtotta be igazán a rakétákat, közel két másodperccel előzte meg a második helyezett dánt (1:52.494 a győztes idő). A 29 éves sportoló boldogan nyilatkozott a vegyes zónában:

Arra készültem, hogy az utolsó centiig kell készülni, mint a párosban. Szerintem az a normális, ha az ember kihajtja magát. Örülök, hogy meg tudtam azt csinálni, amit begyakoroltunk. Most már erővel, lélekkel, szívvel itt voltam teljesen.

Kozák Danuta a kilencedik magyar sportoló, akinek legalább négy olimpiai érme van, az első a kajak-kenusok közül. Ez volt az olimpiák történetének 500. érme és a 175., ami arany.

„A statisztikákat rátok bízom, én a pályán szeretnék bizonyítani. A négy aranyéremnek majd tíz év múlva lesz igazán értéke, amikor a fiatalságot arra kell buzdítani, hogy kövessenek.”

Az olimpiai kajak-kenu versenyek elején Kozák megbetegedett, de azt mondta, mostanra már teljesen rendbe jött.

Horror volt az első délelőtti futam, most így visszagondolva olyan volt, mintha álmodtam volna az egészet. Napról-napra egyre jobban voltam, száztíz százalékban itt voltam.

Kozák Danutának megvan az esélye rá, hogy három olimpiai aranyérmet nyerjen Rióban. A női kajaknégyessel címvédőként állnak rajthoz 500 méteren.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik