Olimpia 2016 - Friss hírek

Mégsem lesz ott a döntőben a társát felsegítő futónő

A riói olimpia eddigi legfelemelőbb jelenete kedden, az 5000 méteres női síkfutás első előfutamában játszódott. Mint korábban írtuk, a versenyzők már 3200 méternél jártak, amikor a nagy tumultusban két futónő összeakadt, és mindketten elestek. Az amerikai Abbey  D’Agostino állt fel először, de nem futott tovább, hanem amikor látta, hogy az új-zélandi Nikki Hamblin a földön maradt, felsegítette versenytársát.

A két futónő megpróbálta folytatni a versenyt, de D’Agostino nem bírta, visszaült a földre. Hamblin ugyanúgy segíteni próbált, de az amerikai lány mozdulni sem tudott a fájdalomtól, ezért azt mondta az új-zélandinak, hogy menjen tovább. Hamblin 16.-ként ért célba, majd 27 másodperccel később D’Agostino is megérkezett.

A sportszerűségükre és az önzetlenségükre tekintettel a zsűri mindkettőjüket továbbjuttatta a döntőbe. Később azonban kiderült, hogy az amerikai futónő sérülése annyira súlyos, hogy nem tud rajthoz állni pénteken. A térde elülső keresztszalagjai szakadtak el.

„Mindeddig az olimpiai élményem legpozitívabb része a közösség, ami az egészet alkotja, mindaz, amit a játékok szimbolizálnak. A nyitóünnepség éjszakája óta, nagyon megérintett, ahogy a világ minden sarkából érkező, különböző kultúrájú emberek egyesülnek az emberi test, elme és szellem ünneplésében. Csak arra tudok gondolni, hogy az egységnek, és a békének ez a szelleme erősebb, mint az a globális harc, és szomorúság, amivel miden nap szembesülünk” – írta közleményében D’AGostino.

(LA Times)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik