Olimpia 2016 - Friss hírek

Gyaloglás: a világcsúcstartó hasmenés és két ájulás után a 7. helyen ért célba

A szlovák Matej Toth szerezte meg az aranyérmet 50 kilométeres gyaloglásban pénteken a riói olimpián. Venyercsán Bence a 44. helyen ért célba, Srp Miklóst kizárták, Rácz Sándor pedig feladta a versenyt.

Meleg, napsütéses időben vágott neki a félszáz kilométeres távnak a 78 induló.  A három magyar közül csak a 20 évével a mezőny legfiatalabbjának számító Venyercsán Bence ért célba: 35 kilométernél az 57. volt, 40 kilométernél a 49., végül a 44. helyet szerezte meg.

Rácz Sándor a csaknem 30 fokos melegben elvesztette az eszméletét, hordágyon hozták le a pályáról, infúziót kapott. Hozzá hasonlóan csaknem húszan feladták a küzdelmet, egy tucat gyaloglót – köztük Srp Miklóst – szabálytalan versenyzés miatt kizártak.

Az utolsó 10 kilométeren végig a címvédő ausztrál Tallent vezetett, a világbajnok Toth azonban lehajrázta, és 18 másodperces előnnyel nyert.

Yohann Diniz a verseny első felében még vezetett, de a világycsúcstartó gyomorproblémákkal küzdött, majd nem sokkal később kétszer is összeesett, de nem adta fel, végül a hetedik helyen ért célba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik