Olimpia 2016 - Friss hírek

Rio 2016: öttusában Kovács Sarolta a 17., Földházi 27. lett

A női öttusa döntőben az utolsó, kombinált versenyszám (futás, lövészet) előtt Kovács Sarolta a 13., Földházi Zsófia a 30. helyen állt, innen vágtak neki a látványos végjátéknak.

Az élen a lengyel Nowacka “várakozott”, amíg el nem kezdődött a negyedik és ötödik tusa, de a versenyszám közben az ausztrál Chloe Esposito átvette a vezetést, ő a hetedik helyről vágott neki mellesleg a hajrának. Végül őt is intették le olimpiai bajnokként.

Mögötte a francia Clouvel lett a második, a lengyel Nowacka a harmadik.

A 25 éves Kovács Sarolta a 17. lett (ez sokkal jobb, mint legutóbbi, londoni eredménye), míg a 23 éves olimpiai újonc Földházi Zsófia a 27. helyen zárt.

Kovács Sarolta így értékelt:

Elég vegyes érzelmek vannak most bennem. Sok olyan volt, amit én hibáztam el, ami lehetett volna jobb az elmúlt két napban – utalt arra, hogy a verseny a körvívással már csütörtökön elkezdődött. Hozzátette, hogy a pénteki versenyt nagyon jól kezdte. Olyan időt úsztam, amilyet évek óta nem. Sajnos aztán kaptam egy lovat, amelyik nem nagyon segített nekem, inkább lógatta a lábát. Jól éreztem magam a lovaspályán, nem értettem, miért volt ennyi verés. Így viszont hátracsúsztam, ezzel elszálltak az esélyeim, hogy elöl végezzek.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 20. Földházi Zsófia a Rio de Janeiró-i nyári olimpia nõi öttusaversenyének kombinált számában a Deodoro Stadionban 2016. augusztus 19-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Földházi Zsófia – MTI Fotó: Kovács Tamás

Földházi Zsófia összességében boldogan nyilatkozott:

Nagyon sok szeretetet ad az öttusa-társadalom. Nagyon sok barátnőm van, és nagyon jó érzés volt így versenyezni, hogy, úgymond, az értékem nem csökkent, mert ugyanúgy támogattuk egymást, akármilyen helyzetben is vagyunk. Nagyon jó úgy versenyezni, hogy az ember kap egy-egy mosolyt vagy hátba veregetést, hogy fel ne add. Ezt mindenképpen hazaviszem. Amennyi könnyet csorgattam ebbe, abból egy kisebb Balatont meg tudnék telíteni, de hasznos volt, nagyon jó volt itt lenni. Bízom benne, hogy a következő négy évet újra ki fogom bírni kisebb nagyobb bajok nélkül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik