Olimpia 2016 - Friss hírek

A paralimpiai küldöttségünk átvette a riói forma- és sportruháit

A Magyar Paralimpiai Csapat 40 fős létszáma 20 százalékkal haladja meg a négy évvel ezelőtti, londoni kvótaszámot. A sportolókat edzők, orvosi stáb és a csapatiroda munkatársai kísérik, összesen 82 fős delegáció utazik Brazíliába.

A csapat formaruháját a Celeni, az egyik legizgalmasabb, fiatal magyar divatház tervezte.

Az augusztus 28-i eskütételen, a Nemzeti Színházban illetve a XV. Nyári Paralimpiai Játékok nyitó- és záróünnepségén ebben jelennek majd meg a sportolók. A formaruha kollekció a lányoknak ing, blézer, nadrág összeállítást, illetve selyemsállal kiegészített ruhát, azaz két külön szettet jelent, a fiúk rövidnadrág-póló, illetve ing-zakó-nadrág összeállításokat kaptak. A formaruhán a hagyományos magyar kékfestő motívum jelenik meg, a ruhadarabok sötétkék, világosbarna és fehér színűek.

 A sportolók hivatalos sportruházatát, amelyben az éremátadáskor és a paralimpiai játékok helyszínein megjelennek, a magyar Tisza ruházati cég tervezte és gyártotta.

veress amarilla, csonka andrás

A sportruházatba a gála- és utazómelegítő, rövidnadrág, pólók, cipők, táskák, sapkák, esőkabát tartoznak. A gálamelegítő piros díszítésű fehér felsőt és zöld nadrágot tartalmaz, természetesen a magyar címerrel, a Magyar Paralimpiai Csapat logójával és a Magyarország felirattal ékesítve. A paralimpiai faluban illetve a versenyekre utazva a sportolók szürke melegítőt, szürke és zöld rövidnadrágot, fehér, piros és szürke pólókat és fehér BP gyártású baseballsapkát viselnek majd.

veress amarilla, major endre

Az utazó felszerelés átvételekor Veres Amarilla kerekes székes vívó, Csonka András asztaliteniszező, Major Endre kerekes székes asztaliteniszező és Tunkel Nándor erőemelő próbálta fel és mutatta be a sajtó képviselői előtt a kollekciókat.

A Magyar Paralimpiai Csapat eskütétele augusztus 28-án, vasárnap, 11 órakor lesz a Nemzeti Színházban.

A paralimpiai kvótások:

Asztalitenisz (6): Arlóy Zsófia, Berecki Dezső, Csonka András, Major Endre, Pálos Péter, Zborai Gyula

Atlétika (5): Biacsi Ilona, Biacsi Bernadett, Csontos Piroska, Kálmán Krisztina, Keresztesi Erika

Erőemelés (2): Sas Sándor, Tunkel Nándor

Evezés (1): Lőrincz Krisztina

Cselgáncs (2): Burányi Flóra, Szabó Nikolett

Kajak-kenu (4): Varga Katalin, Váczi Anita, Rozbora András, Suba Róbert

Kerekes székes vívás (5): Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Osváth Richárd

Kerekes székes tenisz (1): Németh Roland

Kerékpársport (1): Butu Arnold

Sportlövészet (2): Dávid Krisztina, Gurisatti Gyula

Úszás (10): Adámi Zsanett, Engelhardt Katalin, lllés Fanni, Kézdi Réka, Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Ráczkó Gitta, Sors Tamás, Tóth Tamás, Vereczkei Zsolt

Triatlon (1): Boronkay Péter

 

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik