Olimpia 2016 - Friss hírek

A Vasbányai-Mike kenu kettős a 4. helyre hajrázta magát

A magyar páros a harmadik helyen jutott be a szombati döntőbe, legalábbis az előfutamában ezen a helyen zárt az ukránok és a csehek mögött.

Előzőleg a szám, azaz a kenu kettes 100 méteres versenyszám egyik esélyesének számított Vasbányai Henrik és Mike Róbert, hiszen a világbajnoki címvédő egységről van szó.

Az 1-es pályán startoltak a mieink, közepesen jól, de aztán igyekeztek a srácok, 250 méternél viszont csak a nyolcadik helyen álltak. A brazilok vezettek, csakúgy, mint féltávnál, az oroszok előtt. Több mint 3 másodperc volt a hátránya a magyar hajónak 500-nál.

250 méterrel a vége előtt egyet feljött a magyar hajó, az üzbégek elé, miközben orosz-brazil harc volt az aranyéremért. Aztán a németek elindultak az utolsó 150 méteren, és lehajrázták a hazai hajót.

Német győzelem, brazil ezüst, ukrán bronz. A magyar hajó a végére a negyedik helyre jött fel, miután óriási hajrát indított az utolsó 150 méteren.

A futam előtt egyébként a kajak 1-es 200 méteres B-döntőt is megrendezték (aztán az A-döntőt), ott Molnár Péter a 7. helyen zárt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik