Olimpia 2016 - Friss hírek

Az orosz “állat” kétszer is megütötte Inna Trazsukovát

Komáromi Tibor szavaival élve 1988-ban, a szöuli olimpián aranyérmes Mihail Mamiasvili feltörölte vele a szőnyeget a döntőben. Más kérdés, a magyar birkózónak kifordult a találkozó előtt a bokája, így nem volt nehéz dolga a 82 kilós, akkor még szovjet versenyzőnek.

Mamiasvili azóta szép karriert futott be,  az Orosz Birkózószövetség elnöke lett. Tekintélyparancsolóan ráhízott vagy húsz kilót a versenysúlyára és Rióban már öltönyben, nyakkendőben látható a szőnyegek mellett, no meg az éremátadásokon. Látszólag úriember.

MTI
Inna Trazsukova Sastin Mariannát birkózza le éppen Fotó: MTI

Na mármost, mindez azért érdekes, mert  a Yahoo! orosz hírforrásokra hivatkozva azt írja, az elnök úr elég haragos lett azért, mert Inna Trazsukova – pont a magyar Sastin Mariannát ejtette ki a selejtezőben – csak negyedik lett a 63 kilogrammos nők szabadfogású versenyében. Ennek hangot adva kétszer is pofon vágta versenyzőjét.

A versenyem végén találkoztam a szövetség elnökével, aki láthatóan ittas volt. Durván, erőszakosan beszélt velem, kétszer arcon is ütött. Ezt többen is látták. Ha hazatértünk feljelentem és az orosz sportminiszternél is eljárok. Nyilvánosan megalázott. Azt szeretném, hogy mással ilyen ne fordulhasson elő

– nyilatkozta Inna Trazsukova.

Az 52 éves sportvezető természetesen tagadta, hogy megütötte volna a sportolót.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik