Olimpia 2016 - Friss hírek

Faragó: Nemzetközi léhűtők lehetetlenítik el a vízilabdát

A póló érdektelenné válásától, eltűnésétől tart 1976-ban Montrealban olimpiai bajnoki címet szerző, 2000-től 2005-ig a magyar női vízilabda-válogatottat vezető Faragó Tamás.

Faragó Tamás a jövő évi budapesti úszó vb sajtósainak nyilatkozva beszélt arról, hogy elégedetlen a magyar csapat szereplésével.

A mezőny egyre kiegyenlítettebb, ma már a spanyol válogatott mellett mondjuk egy brazil vagy adott esetben egy japán együttest sem szabad félvállról venni, és a több szoros, izgalmas meccs a színvonalnak is jót tesz. Az viszont elég baj, hogy a meglévő problémákat még gusztustalan sakkozással tetézték egyes csapatok, tovább ártva ezzel a vízilabda renoméjának.

„Tonó” szót ejtett arról is, hogy félti a szerinte egyre inkább marginálissá váló sportágat.

Sajnos azt kell mondanom, hogy sem a helyszínen szurkolókat, sem a tévénézőket nem tudja meggyőzni arról, hogy ez egy követhető, izgalmas játék. Magunkat csapnánk be, ha azt mondanánk, hogy a néző érti, mi történik a medencében. A legfontosabb a jövőben az lesz, hogy olyan szabályok szülessenek, melyek nézőbaráttá teszik a pólót. Jelzésértékű, hogy a riói meccseken sokszor néhány száz néző lézengett a lelátón, ami igen lehangoló.

Miközben, véli Faragó, még a traplövészetet és a tollaslabdatornát is sikerült a tévézők számára látványossá faragni.

Ugyanez lenne a feladat nálunk is, de ebben a szakmában túl sok a nemzetközi léhűtő, akiket borzasztó nehéz lesz meggyőzni a változtatások szükségességéről. Pedig voltak már próbálkozások, gondoljunk például a kisebb pálya, kisebb labda alkalmazására, amit a Világligában élesben teszteltek a csapatok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik